close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Medicina dentara restaurativa

Medicina dentara restaurativa
Poate te intereaza si...

Medicina dentara restaurativa este o componenta a medicinei dentare care se ocupa cu restaurarea componentelor functionale si estetice ale dintilor. Medicina dentara restaurativa poate fi practicata de orice dentist, fara sa fie necesare studii suplimentare.

Dentistul va alege sa realizeze sau nu un tratament de medicina dentara restaurativa in functie de gradul de comfort personal si de amploarea procedurii. Se poate spune ca medicina dentara restaurativa cuprinde tratamente din fiecare ramura a medicinei dentare.

Inlocuirea dintilor lipsa

Indiferent daca dentistul dumneavoastra foloseste termenul de medicina dentara restaurativa sau termenul de protetica dentara, scopul acestuia este de a pastra cat mai mult din structura naturala a dintelui. Inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi, proteze sau punti dentare ajuta la pastrarea unei igiene orale adecvate. Daca va ingrijiti dantura, veti preintampina problemele generate de placa dentara, tartru si carii. Dintii lipsa fac ca asupra dintilor naturali sa se exercite mai multe presiune in timpul masticatiei, ceea ce in timp poate duce la eroziunea si abraziunea dentara.

Aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare

Atunci cand va decideti sa apelati la medicina dentara restaurativa, va trebui sa luati in considerare atat factorii psihici cat si factorii materiali. Majoritatea dentistilor vor incerca sa pestreze pe cat posibil structura dintilor inainte sa apeleze la protetica dentara. Cateodata, protezele dentare reprezinta cea mai buna optiune daca aveti foarte multi dinti lipsa sau nu sunteti un candidat optim pentru implantul dentar din cauza altor probleme de sanatate.
Cel mai bine este, ca inainte sa luati o decizie, sa va consultati cu dentistul dumneavoastra. Dentistul va va oferi cele mai bune argumente pro si contra cu privire la tratamentele de medicina dentara restaurativa pe care v-ati gandit sa le luati in considerare.


Acest articol a fost citit de 1805 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole