close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Medicamentul Alli

Medicamentul Alli
Poate te intereaza si...

Medicamentul Alli ar putea avea grave efecte secundare. Orlistat, comercializat sub numele de Xenical si Alli, medicamente folosite in cazul obezitatii, ar putea provoca insuficienta renala acuta, este concluzia unui recent studiu canadian publicat de revista Archives of Internal Medicine.

Un medic canadian a identificat 953 de consumatori de orlistat in perioada 2002 - 2008, din care un numar de 18 (2 %) au suferit de insuficienta renala acuta in anul urmator prescrierii medicamentului. Aceste probleme renale, cauzate de excesul de cristale de oxalat, confirma recentele observatii, considera autorii studiului, ce vor sa atraga atentia asupra acestui efect secundar extrem de grav, care nu este mentionat mereu in prospectul de folosire al produsului.

De asemenea, asociatia americana a consumatorilor Public Citizen a cerut agentiei pentru medicamente Food and Drug Administration retragerea de pe piata a orlistatului. Asociatia, care a mai facut o asemenea cerere acum cativa ani, este ingrijorata de riscul de afectiuni hepatice severe care pot duce chiar la deces, de pancreatite acute, uneori mortale, si de afectiuni renale acute. La randul lui, grupul GlaxoSmithKline, care comercializa Alli din 2009 in Europa (de mai mult timp in Statele Unite) a comunicat ca va renunta la vanzarea acestui medicament, din motive oficiale, de natura economica.

In Franta, Alli face parte din medicamentele controlate de Agentia franceza pentru securitatea produselor sanitare /AFSSAPS/, din cauza riscului de folosire abuziva, de producere de tulburari pancreatice si a unui semnal recent legat de producerea de afectiuni hepatice. Nu avem semnale care sa justifice intreruperea comercializarii, dar raportul beneficiu/riscuri este in curs de reevaluare pentru a stabili daca sunt necesare masuri suplimentare, precizeaza directorul AFSSAPS.

In ceea ce priveste Xenicalul, comercializat de peste zece ani, el a fost prescris unui numar de 38 de milioane de persoane din lumea intreaga, arata firma Roche, care pare neincrezatoare in ceea ce priveste riscul de insuficienta renala.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1412 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole