close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Malocluzia dentara

 Malocluzia dentara
Poate te intereaza si...

Malocluzia dentara apare de obicei atunci cand exista o diferenta intre marimea maxilarului si marimea dintilor. Malocluzia dentara poate sa apara si atunci cand exista o diferenta de marime intre maxilar si mandibula. Dintre alte cauze pentru care poate sa apara malocluzia dentara enumeram: dinti deformati, dinti incalecati, dinti cu o forma anormala.

Ce anume cauzeaza malocluzia dentara

Majoritatea malocluziilor sunt genetice, ceea ce inseamna ca pacientul a mostenit malocluzia dentara de la un membru al familiei. Malocluzia dentara poate fi cauzata si de anumiti factori externi.

Malocluzia dentara ereditara
Ereditatea joaca un rol important cand vine vorba de malocluzie. Desi nu prea puteti sa faceti nimic cand suferiti de malocluzie dentara ereditara, puteti sa fiti atenti la simptome si sa incepeti tratamentul. Cu cat descoperiti mai din timp problemele, cu atat acestea vor fi mai usor de tratat. Dentistul va va putea spune care dintre urmatoarele afectiuni cauzeaza malocluzia dentara:

Marimea anormala a maxilarului si mandibulei – Aceste probleme sunt unele dintre principalele cauze pentru care apare malocluzia dentara. De exemplu, daca maxilarul este mai mare decat mandibula, apare malocluzia dentara.

Forma anormala a dintilor – cateodata, problema nu este la nivelul maxilarului sau a mandibulei, dar dintele poate fi prea mare sau prea mic pentru arcada dentara. Dintii prea mari pot cauza supraaglomerare, iar dintii prea mici pot face ca spatiul interdentar sa fie prea mare. Dintii care au o forma anormala, impiedica suprapunerea corecta din punct de vedere anatomic a arcadelor dentare.

Dintii impactati – Cand nu exista destul spatiu pentru ca molarii de minte sa erupa, acestia pot deveni impactati. Dintii impactati se pot dezvolta intr-un anumit unghi, ceea ce face ca acestia sa se impinga ceilati dinti schimbandu-le si lor pozitia.

Defectele de nastere – Problemele la nivelul boltei palatine pot cauza malocluzia dentara

Surplusul de dinti – Desi aceste cazuri sunt foarte rare, unii pacienti pot avea un dinte sau o perche de dinti in plus. Cercetatorii nu sunt siguri de ce se intampla asta, dar problema poate fi ereditara.

Dintii de lapte care nu cad – In cazurile in care dantura primara nu cade si nu lasa locul danturii permanente sa erupa, poate aparea malocluzia dentara. Dintii permanenti pot erupe in spatele dintilor de lapte, cauzand malocluzia.


Acest articol a fost citit de 4652 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole