close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Limfogranulomatoza veneriana

Limfogranulomatoza veneriana
Poate te intereaza si...

Limfogranulomatoza veneriana este o boala cu transmitere sexuala. Limfogranulomatoza veneriana se prescurteaza LGV. Limfogranulomatoza veneriana este asociata cu infectia HIV/ SIDA, si ca si orice alta BTS, aceasta creste riscul de transmitere si de contactare a HIV/ SIDA.

Limfogranulomatoza veneriana este cauzata de o bacterie din genul chlamydia. Exista numeroase tipuri de chlamydia care pot infecta oamenii. Serotipurile D – K cauzeaza infectii genitale standard, serotipurile A – C cauzeaza conjunctivita granuloasa, iar serotipurile L1, L2 si L3 cauzeaza limfogranulomatoza veneriana.

Simptomele LGV

In unele cazuri, simptomele LGV sunt mai asemanatoare cu simptomele provocate de sifilis decat cu cele provocate de o infectie genitala cu chlamydia. Acest lucru se intampla deoarece limfogranulomatoza veneriana prezinta mai multe stadii de dezvoltare, iar simptomele pot deveni sistemice (afecteaza intreg organismul).

Primul stadiu de LGV se manifesta prin aparitia unei mici umflaturi, sau papule care poate ulcera. Acest simptom apare la circa 1 sau 2 saptamani de la infectare.

Cel de al doilea stadiu apare in perioada de 2 – 6 saptamani de la infectare si se manifesta prin: inflamarea nodulilor limfatici (adenopatie), febra si durere. In cazul femeilor infectate cu LGV, inflamarea nodulilor limfatici apare mai rar.

Daca limfogranulomatoza veneriana nu este tratata, ea devine cronica si poate afecta pe termen lung sistemul limfatic, la fel cum chlamydia netratata poate provoca boala imflamatorie pelvina. Problemele generate de LGV cronica incep sa apara in perioada de 5 – 10 ani de la contactarea initiala a infectiei.

Diagnosticul si tratamentul pentru limfogranulomatoza veneriana

LGV poate fi destul de greu de diagnosticat. Pentru a pune un diagnostic corect, medicul trebuie sa cunoasca bine boala si trebuie sa faca un istoric detailat al pacientului. Diagnosticul bazat pe probele recoltate de la pacient s-ar putea sa nu fie clar, deoarece bacteria nu este tot timpul prezenta la nivelul papulelor.
Deoarece limfogranulomatoza veneriana este cauzata de un tip de chlamydia, se pot recolta probleme de la nivelul nodulilor limfatici pentru a se detecta prezenta sau absenta chlamydiei. Majoritatea laboratoarelor nu pot sa faca diferenta intre o infectie standard cu chlamydia si limfogranulomatoza veneriana, asa ca exista posibilitatea ca pacientul sa fie diagnosticat gresit.
Tratarea LGV se face pe baza de antibiotice, dar este de preferat ca inainte de administrarea antibioticelor sa se faca o antibiograma.


Acest articol a fost citit de 2171 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole