close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Liftingul sinusal

Liftingul sinusal
Poate te intereaza si...

Liftingul sinusal este o tehnica chirugicala prin care se adauga tesut osos la nivelul arcadei superioare, in zona molarilor si premolarilor. Liftingul sinusal se mai numeste si augmentatie sinusala. Prin liftingul sinusal se adauga os intre maxilar si sinusurile maxilare ( se afla de o parte sid e alta a nasului).

Pentru a se creea spatiu pentru adaugarea tesutului osos, membrana sinusala trebuie ridicata (lifting). Liftingul sinusal este realizat de obicei de catre un specialist care poate fi un chirurg oro maxilo facial sau un parodontolog (specialist in parodontologie).

De ce se foloseste?

Liftingul sinusal se realizeaza atunci cand nu exista destul tesut osos la nivelul maxilarului (molarii nu au o baza osoasa suficienta pentru ca implantul sa poata fi realizat). Din cauza anatomiei craniului, partea posterioara a maxilarului contine mai putin tesut osos decat partea inferioara a maxilarului.

Se poate ca tesutul osos sa se fi pierdut din cauza bolilor parodontale.
Se poate ca in urma pierderii dintilor, sa se piarda si din tesutul osos. Dupa ce dintele nu mai exista, tesutul osos incepe sa fie reabsorbit de catre organism. Daca a trecut mult timp intre pierderea dintilor si momentul in care doriti sa va realizati un implant dentar, s-ar putea sa nu existe destul tesut osos pentru realizarea implantului.
Se poate ca sinusul maxilar sa fie prea apropiat de maxilar ca acesta sa poata fi implantat. Forma si marimea sinusurilor variaza de la persoana la persoana. Pe masura ce imbatraniti, se poate ca sinusul sa se mareasca.
Liftingul sinusal a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscut in ultimii ani, pe masura ce implantul dentar a devenit popular.

Pregatirea

Osul folosit pentru realizarea liftingului sinusal poate proveni din propriul organism (os autogen) sau de la un cadavru (os alogen).
Daca pentru realizarea liftingului sinusal se va folosi os autogen, acesta poate sa provina din alte zone ale cavitatii bucale sau alte zone ale organismului. In unele cazuri, chirurgul recolteaza os de la nivelul soldului sau tibiei.
S-ar putea sa fie necesare unele radiografii pentru ca dentistul sa poata studia anatomia maxilarului si a sinusurilor. S-ar putea sa fie necesara examinarea cu ajutorul tomografului. Cu ajutorul tomografului, dentistul va putea sa examineze inaltimea si amploarea tesutului osos existent si sa-si dea seama care este starea de sanatate a sinusurilor.


Acest articol a fost citit de 1923 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole