close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Leziunile cerebrale

Leziunile cerebrale
Poate te intereaza si...

Leziunile cerebrale pot fi de mai multe tipuri. Leziunile cerebrale pot fi clasificate in doua categorii: leziuni cerebrale aparute in urma unui contact si leziuni cerebrale aparute in urma faptului ca un obiect a penetrat calota craniana. Leziunile cerbrale pot aparea si atunci cand persoana in cauza este afectata de undele de soc, cum ar fi cele care apar in urma unei explozii.

Leziunile cerebrale pot aparea si dupa o impuscatura la nivel cranian, sau dupa ce un obiect dur penetreaza calota craniana.
Leziunile cerebrale aparute in urma unui contact

Aceste tipuri de leziuni sunt mai complicate iar semnele si simptomele apar in mai multe tiparuri. Exista cateva tipuri de astfel de leziuni cerebrale:

Comotiile cerebrale: Acestea sunt cele mai intalnite tipuri de leziuni cerebrale. Nu se cunosc foarte multe detalii despre schimbarile care apar la nivel neuronal din cauza comotiilor.

Hematomul epidural: Aceasta este un tip de leziune cerebrala ce prezinta cea mai mare rata de mortalitate. Hematomul epidural apare atunci cand exista o acumulare de sange intre dura mater (membrana groasa a sistemului nervos central) si craniu. Sangele acumulat exercita presiune asupra creierului. In faza de debut, hematomul epidural poate fi destul de greu de diagnosticat de o comotie, deoarece pacientii prezinta cam aceleasi simptome.

Hematomul subdural: Hematomul subdural este asemanator cu hematomul epidural, doar ca nu cauzeaza manifestari neorologice atat de rapide si dramatice. In hematomul subdural, sangele si presiunea se acumuleaza mai lent sub dura mater. Hematomul subdural este mai des intalnit in cazul oamenilor care urmeaza un tratament pe baza de anticoagulante si sunt alcoolici.

Anevrismul cerebral: Anevrismul cerebral este de fapt un vas de sange slabit de la nivelul creierului care se poate rupe. Anevrismele se pot rupe in perioadele de stres sau atunci cand are loc o trauma la nivelul capului. De cele mai multe ori nu se poate determina momentul in care anevrismul urmeaza sa se rupa. Ruperea spontana a anevrismului mai poarta numele de accident vascular cerebral hemoragic.

Diferentele dintre simptomele pe care le prezinta aceste leziuni sunt destul de subtile. Diagnosticul este aproape imposibil daca nu exista echipament specializat.


Acest articol a fost citit de 1936 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole