close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Lentile de contact

Lentile de contact
Poate te intereaza si...

V-ati decis sa purtati lentile de contact?
Nu sunteti singurul - oameni de toate varstele cu diferite probleme vizuale au luat aceasta hotarare de a purta lentile in locul ochelarilor. De asemenea lentilele de contact au cateva avantaje fata de ochelari insa sunt mai greu de intretinut. Alegerea lentilelor inseamna mai mult timp dedicat igienei pentru evitarea problemelor. Optometristul sau oftalmologul va fi acolo pentru a va ajuta.
Sunt suficiente motive pentru a alege lentilele de contact. Ele nu va vor opri de la a face sport. Nu le veti simti grele pe nas si nu va vor ingreuna vederea laterala ca si ochelarii. Puteti purta regulat ochelari de soare fara dioptrie. S-ar putea sa simtiti ca aratati mai bine fara ochelari. Si in functie de dioptrie lentilele de contact va pot oferi vedere mai buna decat ochelarii cu mai putine distorsiuni ale imaginii.
Inainte de a va prescrie lentile de contact, optometristul sau oftalmologul trebuie sa se asigure ca ochii dumneavoastra sunt sanatosi si sa va verifice vederea. Daca in urma controlului se constata ca nu aveti probleme portul lentilelor de contact este sigur si confortabil. Dupa examinare initiala, optometristul sau oftalmologul va face niste masuratori in vedera stabilirii tipului de lentila care vi se potriveste in functie de tipul ales adaptarea se va face in una sau mai multe vizite.
Vizitele pentru verificarea adaptarii sunt necesare.
Daca prezentati alergii la diferite substante care se gasesc in compozitia lichidelor de intretinere, daca aveti insuficiente lacrimi (senzatia de ochi uscat), infectii oculare cornice. Daca una sau mai multe din aceste cauze exista optometristul sau oftalmologul va va prezenta optiunile.

Sursa: www.clinicistomatologice.ro

Acest articol a fost citit de 1330 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole