close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza
Poate te intereaza si...

Intoleranta la lactoza este o afectiune care mai este numita si deficit de lactaza. Intoleranta la lactoza este o boala in care organismul nu este capabil sa digere lactoza, zaharul continut in lapte.

Atunci cand lactoza traverseaza colonul fara sa fie digerata, poate cauza simptome inconfortabile cum ar fi: gaz, balonare si durere abdominala. Unele persoane care sufera de intoleranta la lactoza nu sunt deloc capabile sa digere produsele din lapte. Alte persoane pot consuma cantitati mici de lapte fara sa aiba nici o problema.
Intoleranta la lactoza apare in mod frecvent in cazul adultilor. Intoleranta la lactoza apare mai frecvent in randul populatiei asiatice, africane si sud americane.

Principala provocare pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza este sa invete cum sa evite alimentele care contin lactoza dar in acelasi timp sa aiba un aport suficient de calciu pentru a putea avea niste oase sanatoase.

Intoleranta la lactoza, cauze:
Intoleranta la lactoza apare atunci cand intestinul subtire nu produce in cantitati suficiente o enzima numita lactaza. Organismul are nevoie de lactaza pentru a digera lactoza.
De cele mai multe ori, intoleranta la lactoza se transmite ereditar, iar simptomele apar in timpul adolescentei sau maturitatii. Majoritatea oamenilor cu intoleranta la lactoza pot consuma cantitati mici de produse lactate fara sa apara nici o problema.

Cateodata, intestinul subtire nu mai sintetizeaza lactaza dupa o afectiune ca gastroenterita sau din cauza unei afectiuni ca fibroza chistica. Intestinul subtire poate de asemenea sa nu mai sintetizeze lactaza in momentul in care a fost realizata o interventie chirurgicala in care s-a rezecat o parte din acesta. In acest ultim caz, afectiunea poate fi temporara sau permanenta.

In cazurile foarte rare, nou nascutii sunt intoleranti la lactoza. O persoana nascuta cu aceasta afectiune nu poate consuma nici un produs pe baza de lapte.
Unii bebelusi prematuri pot avea intoleranta temporara la lactoza deoarece intestinul lor nu este inca destul de dezvoltat si nu poate sintetiza lactaza.


Acest articol a fost citit de 1802 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole