close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Internetul, modalitate de prevenire a bolilor venerice

Internetul, modalitate de prevenire a bolilor venerice
Poate te intereaza si...

A descoperi parteneri sexuali pe internet a devenit o practica pe cât de obişnuita, pe atât de periculoasa. Aceasta categorie de “navigatori” este şi cea mai expusa la boli venerice. Totuşi, prin difuzarea unor mesaje bine formulate, netul poate fi modalitatea ideala de prevenire a acestor boli venerice.
Doua studii publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA) atrag atenţia asupra influenţei pe care o are internetul asupra sexualitaţii. Şi avem doua veşti. Vom începe cu cea rea: partenerii de sex care s-au cunoscut pe net se expun riscului bolilor cu transmitere sexuala. Acest aspect este demonstrat de un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la CDC Atlanta (Center for Disease Control and Prevention). Ei au chestionat 856 de pacienţi ai unui centru de depistare HIV din Denver cu privire la practicile lor sexuale şi la utilizarea netului. Pâna acum se ştia ca pericolul transmiterii bolilor venerice este mult mai mare în cazul partenerilor multipli şi necunoscuţi. Acest gen de riscuri planeaza în special în baruri şi cluburi. Mai nou, aceste riscuri pândesc pe internet, în cazul celor pasionaţi de cybersex. În prezent este în creştere numarul celor care se conecteaza la internet pentru a gasi, într-o discreţie totala, un partener de sex, spun cercetatorii. Astfel, dintr-un lot de 135 de persoane, 62% au declarat ca au avut o relaţie sexuala cu o persoana cunoscuta pe internet, iar 38,7% sunt la a patra experienţa de acest gen.
RISCURI. Comparând persoanele care au recurs la net pentru a întâlni un partener de sexcu cele care resping aceasta formula, cercetatorii de la CDC Atlanta au facut câteva observaţii grave. Internauţii sunt mai expuşi bolilor cu transmitere sexuala, tentaţiei de a avea mai mulţi parteneri de sex, riscului de a face sex cu seropozitivi.
Discreţie totala
Un al doilea studiu publicat în JAMA pledeaza pentru iniţierea pe internet a unei campanii de informare asupra bolilor cu transmitere sexuala. Conferenţiar doctor Daniel Popescu spune ca utilizarea forumurilor electronice (chat) este o modalitate prin care tinerii, care practic se maturizeaza sexual în era internetului, pot descoperi, într-o discreţie totala, imensele pericole la care se expun. Mai mult, pot afla daca au contactat deja o boala venerica.
Sursa: www.JurnalulNational.ro

Acest articol a fost citit de 1608 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole