close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Interactiunea tratamentului naturist cu alimentatia si medicamentele

Interactiunea tratamentului naturist cu alimentatia si medicamentele
Poate te intereaza si...

Tot ce este natural nu este neaparat benefic pentru sanatate. Tratamentele naturiste sunt foarte eficiente daca sunt respectate intocmai recomandarile medicilor specialisti.

Ele interactioneaza atat cu alimentele consumate cat si cu medicamentele in completarea carora sunt. Efectele pot fi foarte grave uneori si, pentru evitarea lor, este necesar sa stii totul despre tratamentul tau naturist, informeaza holisticonline.com.

Specialistii americani avertizeaza ca natural nu inseamna neaparat sigur. Astfel, fiecare aliment consumat, fruct, supliment natural sau medicament usor poate interactiona intr-un mod nefavorabil cu substantele active continute de plante.

Asa cum anumite combinatii de tratamente medicamentoase pot stopa capacitatea organismului de a absorbi nutrienti, tot acelasi efect il pot avea si plantele. Alcoolul interactioneaza intr-un mod nevaforabil cu orice medicament sau tratament nutritiv.

La fel si cafeaua, ciocolata sau ale surse de cofeina, pot avea efecte nedorite asupra starii de sanatate si asigura ineficienta oricarui tratament.

Legumele verzi, bogate in vitamina K, sunt contraindicate daca urmezi un tratament pentru coagularea sangelui. O dieta bogata in fibre, recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, incetineste absorbita tratamentului medicamentos recomandat pentru afectiunile cardioasculare.

Interactiunea cu medicamentele
Odata cu descoperirea de noi intrebuintari curative ale plantelor, abuzurile in acest domeniu sunt frecente.
Mai mult, tendinta generala este de a urma un tratament naturist fara sfatul medicului, iar in unele cazuri urmarile pot fi grave.
Ginsengul, considerata planta minune a lumii, poate avea ca efect cresterea tensiunii arteriale. Consumul de cafea, in timp ce urmezi un tratament naturist cu ginseng, poate determina un dezechilibru hormonal in cazul femeilor.
Mai mult, nu se recomanda un astfel de tratament in cazul gravidelor sau femeilor care alapteaza.


Sfatul medicului este absolut necesar atunci cand te hotarasti sa urmezi orice tratament, fie el naturist sau medicamentos.
Totodata, medicul va trebui sa cunoasca toate detaliile dietelor si curelor pe care le urmezi, pentru ca recomandarile lui sa fie eficiente si sa nu dauneze starii tale de sanatate.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1456 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole