close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Insomnia

Insomnia
Poate te intereaza si...

Insomnia este cea mai intalnita tulburare de somn. Insomnia este caracterizata de incapacitatea de a dormi suficient. Insomnia poate fi caracterizata de dificultatea de a adormi sau de a ramane adormit. Insomnia este caracterizata de cele mai multe ori de o calitate proasta a somnului. Pentru a se pune diagnosticul de insomnie, aceste probleme trebuie sa impiedice calitatea vietii.

Persoanele care sufera de insomnie reusesc cu greu sa adoarma, adica trec in general 30 de minute (sau mai mult) de la momentul in care se pun in pat pana la momentul in care adorm. Persoanele care sufera de insomnie dorm, in cel putin trei seri pe saptamana, mai putin de sase ore.

Insomnia este probabil cea mai des intalnita tulburare de somn. Insomnia apare mai frecvent in cazul persoanelor in varsta. Femeile, in general sunt mai predispuse la aparitia insomniei. Insomnia este mai des intalnita in cadrul persoanelor somere, a persoanelor singure sau a celor care au probleme financiare.

Insomnia, simptome:

- oboseala cronica sau somnolenta pe parcursul zilei
- dificultatea de concentrare
- nivel energetic si motivational redus
- probleme la serviciu si in viata sociala
- dereglari comportamentale, inclusiv anxietate

Cauzele insomniei:

Dintre factorii care pot duce la aparitia insomniei, enumeram: calatoriile, zgomotul, responsabilitatile familiale, durerea, stresul si necesitatea de urinare pe timpul noptii.
Ca si in cazul altor afectiuni medicale, este important sa fie eliminate cauzele insomniei. In cazul pacientilor bolnavi de insomnie este important sa se excluda problemele psihice si medicamentele. Insomnia nu este un diagnostic pentru persoanele care aleg, in deplinatatea facultatilor mintale sa se priveze de somn.
Insomnia este o afectiune destul de des intalnita, asa ca diagnosticul trebuie sa fie corect pentru ca tratamentul sa fie unul adecvat. Insomnia poate avea consecinte grave asupra calitatii vietii persoanelor.


Acest articol a fost citit de 1428 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole