close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ingrijirea dintilor

Ingrijirea dintilor
Poate te intereaza si...

Cand vorbim despre ingrijirea dintilor ne referim la metodele pe care le puteti folosi pentru a va pastra dantura sanatoasa. Ingrijirea dintilor presupune atat perierea si curatarea danturii cat si efectuarea de controale stomatologice la intervale regulate (de cel putin doua ori pe an).

Multumita tehnicilor folosite in cabinetele dentistului dar si produselor noi aparute, din ce in ce mai multi oameni reusesc sa-si mentina dantura pe tot parcursul vietii. Ingrijirea dintilor presupune si prevenirea acelor boli si afectiuni care provoaca caderea danturii (exemplu: parodontoza).

Cel mai usor lucru pe care il puteti face pentru ingrijirea dintilor dumneavoastra este sa va spalati pe dintii in fiecare zi, de cel putin doua ori pe zi, si sa folositi ata dentara.

Cele mai multe afectiuni ale danturii sunt cauzate de existenta placii dentare. Placa dentara este de fapt un strat lipicios alcatuit din bacterii, resturi alimentare si alte substante organice care se depun pe dintii dumneavoastra. Bacteriile care intra in componenta placii dentare produc acizi care provoaca carierea dintilor. Placa provoaca si boli parodontale. Bolile parodontale pot genera procese infectioase. Aceste infectii pot distruge tesuturile osoase si conjunctive din proximitatea dintelui infectat.

Cea mai buna metoda pentru a preintampina problemele dentare este sa distrugeti placa dentara inainte ca aceasta sa inceapa sa se acumuleze. Prin periaj puteti indeparta placa de pe suprafetele dintilor, pana la linia gingivala. Prin folosirea atei dentare, puteti indeparta placa dintre spatiile interdentare. Va puteti folosi si de alte instrumente pentru a va pastra dantura si cavitatea bucala curate. Incercati ca dupa fiecare periaj sa va clatiti cavitatea bucala cu apa de gura.


Acest articol a fost citit de 1350 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole