close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Infectiile cu stafilococ auriu

Infectiile cu stafilococ auriu
Poate te intereaza si...

Stafilococul auriu este bacteria care cauzeaza infectiile cu stafilococice. Stafilococul auriu este unul dintre principalii vinovati pentru toxiinfectiile alimentare. Infectiile cu stafilococ auriu nu se datoreaza bacteriei in sine ci toxinelor produse de aceasta.

Bacteria stafilococ auriu se gaseste la nivelul pielii, parului, nasului, gatului si la nivelul leziunilor infectate. Bacteria poate fi localizata si la nivelul tegumentului oamenilor sanatosi. Dupa unele estimari, bacteria stafilococ auriu traieste pe suprafata pielii a circa 25% dintre oameni.
Bacteria stafilococ auriu se reproduce foarte repede la temperatura camerei si produce o toxina care nu poate fi distrusa prin peparare termica.

Stafilococ auriu, transmitere
Aceste bacterii sunt transmise cel mai adesea prin contact direct,de la persoana la persoana.
Stafilococul auriu poate fi transmis si prin intermediul unor alimente, cum ar fi: carnea de pasare, carnea in general, oule si toful. Sandwich-urile si salatele (salata cu ton, salata de oua, salata de macaroane, etc) sunt de asemenea implicate in contaminarile cu stafilococ auriu. Produsele lactate pot fi de asemenea contaminate. Deoarece bacteria stafilococ auriu nu poate fi distrusa prin preparare termica, alimentele reincalzite pot fi de asemenea contaminate.

Simptomele provocate de infectia cu stafilococ auriu
Dintre simptomele pe care le da infectia cu stafilococ auriu, enumeram: greata severa, crampe abdominale, stare de voma, diaree. In cazurile severe de infectie pot aparea: cefalee, crampe musculare, modificari ale tensiunii si ritmului cardiac. Perioada de incubatie a stafilococului auriu este destul de mica, iar simtpomele pot aparea la mai putin de o ora de la contaminare. Simptomele incep sa apara dupa circa 2-4 ore. Infectia cu stafilococ auriu dureaza circa doua sau trei zile, dar poate dura si mai mult daca exista deshidratare severa.

Profilaxia pentru infectia cu stafilococ auriu
Poate fi destul de dificil sa se realizeze profilaxia pentru infectia cu stafilococ auriu deoarece aceasta este produsa de toxina si nu de bacteria in sine. Desi bacteriile sunt distruse destul de usor prin procesul de preparare termica, toxinele produse de acestea sunt rezistente la temperaturi ridicate.
Cea mai buna metoda pentru profilaxia infectiilor cu stafilococ auriu este sa va spalati pe maini inainte de orice masa si sa spalati fructele si legumele pe care le consumati.


Acest articol a fost citit de 7698 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole