close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Indreptarea molarilor

Poate te intereaza si...

Indreptarea molarilor este un tratament stomatologic prin care se corecteaza molarii care au o forma anormala. Indreptarea molarilor se face mai ales atunci cand exista un molar extras, iar molarii ramasi se dezvolta anormal din cauza spatiului ramas in urma extractiei.

Indreptarea molarilor se face de catre medicii dentisti. Molarii sunt dintii localizati in partea din spate a arcadelor dentare, superioara si inferioara. Oamenii au in general cate trei molari pe fiecare parte, la nivelul fiecarei arcade dentare, Primele doua perechi de molari erup intre varsta de 6 si 12 ani. Molarii de minte, a treia pereche de molari erup in jurul varstei de 17- 18 ani.

Indreptarea molarilor se face mai ales in momentul in care exista molari extrasi, si exista riscul ca in spatial alveolar lasat gol sa se acumuleze resturi alimentare. Resturile alimentare acumulate reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza carii si afectiuni gingivale. Daca un molar este inclinat, forta exercitata in procesul de masticatie ii poate schimba pozitia. Daca molarul isi schimba pozitia, tesutul osos de sustinere poate fi afectat si poate aparea fenomenul de retractie osoasa, ceea ce ar duce la pierderea dintelui.

Prin indreptarea molarilor, dintele inclinat poate reveni la pozitia sa anatomica. Dentistul va va recomanda indreptarea molarilor inainte de aplicarea puntilor dentare sau a implanturilor care sa inlocuiasca dintii lipsa.

Inainte de inceperea tratamentului, ortodontul va va prezenta cele mai bune optiuni de tratament in cazul dumneavoastra. Ortodontul va lua amprenta dentara si pe baza acesteia va face un mulaj. Mulajele sunt facute pentru ca dentistul sa poata sa faca masuratori si sa aleaga cel mai bun plan de tratament.

Ortodontul va va face fotografii ale fetei si ale dintilor. Ortodontul va va face de asemenea niste radiografii panoramice pentru a putea vedea cu exactitate toata dantura. Pe baza radiografiilor, dentistul va face anumite masuratori. Astfel ortodontul va putea sa vada care este cea mai buna pozitie pentru molari, dar si pentru restul danturii.Acest articol a fost citit de 3884 vizitatori
« Inapoi
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
  • Indreptarea molarilor
Inainte »
Galerie Foto [7]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole