close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Impotenta

Impotenta
Poate te intereaza si...

Impotenta este o afectiune a sistemului reproducator masculin. Impotenta este termenul folosit pentru a descrie incapacitatea de a mentine o erectie satisfacatoare pentru contactul sexual. Impotenta poate insemna incapacitatea totala de a avea si mentine o erectie sau incapacitatea partiala. Medicii folosesc pentru impotenta termenul de disfunctie sexuala, intocmai pentru a-l diferentia de alte probleme care interfera cu actul sexual, cum ar fi lipsa dorintei sexuale sau problemele de ejaculare.

De obicei, impotenta este cauzata de anumiti factori fizici, cum ar fi anumite leziuni, afectiuni sau anumite efecte secundare ale unor droguri. Orice afectiune care interfera cu fluxul de sange de la nivelul penisului poate cauza impotenta.
Pentru a intelege mai bine notiunile referitoare la impotenta, trebuie sa intelegeti ce anume este si cum apare erectia.

Ce este erectia?

Erectia depinde de fluxul de sange de la nivelul penisului, care este stimulat de anumiti factori senzoriali si mentali. Daca exista stimulii protriviti, sangele arterial ajunge la nivelul arteriolelor penisului. Pe masura ce vasele de sange de la nivelul penisului se dilata, fluxul de sange creste iar corpul cavernos si corpul spongios isi maresc volumul, rezultand astfel o erectie.

Impotenta cauze:

Impotenta apare daca exista factori perturbatori in etapele aparitiei erectiei. Anumite afectiuni cum ar fi diabetul si distrofia musculara pot cauza impotenta. Anumiti factori psihologici pot de asemenea sa duca la aparitia impotentei. Impotenta poate fi de asemenea un efect secundar al unor medicamente.

Expertii declara ca numai in America, impotenta afecteaza circa 15 milioane de barbati.

Impotenta se poate trata, indiferent de varsta la care apare. In urma tratamentelor, barbatii isi pot recapata complet sau aproape complet functiile sexuale. Urologii sunt cei care trateaza in mod obisnuit impotenta si complicatiile generate de aceasta.


Acest articol a fost citit de 1638 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole