close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Implanturile dentare versus protezele dentare

Implanturile dentare versus protezele dentare
Poate te intereaza si...

Exista doua solutii prin care pot fi inlocuiti dintii lipsa. Acestea sunt implanturile dentare si protezele dentare. Protezele sunt de fapt niste seturi complete de dinti artificiali. De obicei, acestea sunt facute din acril, au un schelet de metal, baza este din plastic flexibil iar coroana este de cele mai multe ori facuta din portelan. In ziua de astazi exista mai multe materiale compozite, dar de cele mai multe ori este folosit portelanul.

Implanturile dentare sunt de fapt niste suruburi de metal (titan) care se fixeaza la nivelul maxilarului. Pentru a realiza implantul dentar, dentistul va trebui sa foloseasca anestezia locala. Dentistul foloseste un burghiu pentru a creea spatiul necesar la nivelul maxilarului pentru ca implantul sa poata fi amplasat. Intregul proces prin care se realizeaza implantul dentar poate dura cateva luni.
Protezele dentare pe de alta parte sunt gata in cateva saptamani. Dentistul realizeaza un mulaj al arcadelor dentare pe baza caruia vor fi realizate protezele.

Comfort
Implanturile dentare sunt foarte stabile si comfortabile, deoarece sunt inserate la nivelul maxilarului la fel ca si un dinte natural. Nu creeaza probleme in timpul vorbirii sau in timpul mestecarii si se curata la fel ca si dintii normali. Nu sunt necesare ingrijiri speciale, iar implantul dentar poate fi tratat ca un dinte natural.
Protezele dentare au tendinta sa-si schimbe pozitia in timpul vorbirii sau mestecarii. Protezele dentare se pot clatina si pot creea anumite zgomote care ii deranjeaza pe majoritatea celor care le poarta. Este necesar putin timp pentru ca pacientul sa se poata obisnui cu protezele dentare.

Utilizare
Implanturile dentare sunt utilizate pentru a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare nu sunt recomandate pentru diabetici si fumatori deoarece pot exista anumite complicatii.
Protezele dentare sunt folosite in momentul in care ati pierdut cativa dinti datorita varstei, cariilor sau datorita unui accident.

Problema este ca implanturile dentare costa mult mai mult si pot fi realizate doar daca exista un maxilar puternic.

Intretinerea
Implanturile dentare rezista toata viata si nu necesita ingrijiri speciale.
Pacientul care utilizeaza proteze dentare trebuie sa efectueze vizite regulate la dentist. Maxilarul si gingiile isi modifica forma pe parcursul timpului, deci protezele dentare vor necesita ajustare. In cazul protezelor este necesara o igiena orala temeinica pentru a preveni prolifwerarea bacteriana.

Deci implanturile dentare reprezinta optiunea cea mai buna, acestea au si unele dezavantaje. In primul rand sunt foarte costisitoare si in al doilea rand, este necesar destul de mult timp pentru ca procesul de oseo integrare sa aiba loc. Intregul proces poate dura circa 6 luni.
Pe de alta parte, protezele dentare reprezinta solutia mult mai rapida si mult mai ieftina, dar acestea necesita ajustari permanente.


Acest articol a fost citit de 4837 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (6)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole