close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Implantul dentar si Fumatul

Implantul dentar si Fumatul
Poate te intereaza si...

Implantul dentar esueaza atunci cand nu se integreaza in tesutul osos. Pacientul care a facut implantul dentar poate dezvolta o afectiune care se cheama peri – implantita (inflamarea mucoasei din jurul implantului dentar). Fumatorii care aleg sa efectueze implantul dentar sunt mai predispusi acestei afectiuni. Peri – implantita provoaca reabsorbtia crescuta a tesutului osos, ceea ce provoaca esuarea implantului dentar. Exista mai multe cercetari care au studiat legatura dintre implantul dentar si fumat.

Cum afecteaza fumatul implantul dentar

In mod ideal, pacientii care aleg implantul dentar ar trebui sa aiba o circulatie foarte buna pentru ca gingiile sa se vindece mai repede. Implantul dentar are nevoie de oxigen pentru a se integra in mod ideal in tesutul osos. Tutunul si nicotina au un efect negativ asupra fluxului de sange care ajunge la tesuturile conjunctive si osoase din proximitatea dintilor si gingiilor. Fumatorii sunt mai predispusi la infectiile post operatorii decat nefumatorii. Fumatul creste riscul de aparitie al bolilor parodontale.

Fumatul reduce efectul antibioticelor pe care medicul le prescrie pacientilor inainte sau dupa implantul dentar. Fumatul afecteaza abilitatea de vindecare a organismului, mai ales daca leziunea intra in contact cu fumul. Rata de esec a implanturilor dentare in cazul fumatorilor este 16%, comparativ cu nefumatorii, care prezinta un risc de esec de doar 1, 5%. Aceste rezultate provin de la un studiu realizat de catre cei de la University of Murcia din Spania.

Sanatatea cavitatii orale poate fi serios afectata de fumat, deoarece fumatorii prezinta un risc mai mare de pierdere a dintilor, de aparitie a bolilor parodontale si a cancerului oral. Fumatorii au un timp de vindecare mai lung in urma extractiei dentare. Majoritatea persoanelor nu sunt constiente de legatura dintre fumat si cavitatea bucala, desi dentistii depun eforturi pentru a educa oamenii in acest sens.

Fumatul si implantul dentar

Nu toti chirurgii sunt de parere ca fumatorilor nu ar trebui sa li se realizeze implantul dentar, desi exista o legatura clara intre fumat si implantul dentar. Ideal, ar fi ca pacientul sa renunte la fumat cu mult inainte de a face un implant dentar, dar acest lucru este destul de greu de realizat deoarece fumatul creeaza dependenta. Pacientii ar trebui sa renunte la fumat cu 3 zile inainte de implantul dentar si sa nu fumeze timp de doua saptamani dupa implantul dentar.
Chirurgii care vor realiza implantul dentar ar trebui sa le explice pacientilor riscurile la care se supun atunci cand fumeaza si beneficiile pe care le pot avea daca renunta la fumat.


Acest articol a fost citit de 2344 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole