close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Implant dentar in cinci ore

Implant dentar in cinci ore
Poate te intereaza si...

Aparatul care va pune dintii in cinci ore

Romanii au la dispozitie un nou tip de aparat de implantologie dentara, care va poate pune toti dintii lipsa in numai cinci ore.

Medicii spun ca noua tehnologie se adreseaza, in special, persoanelor care sufera de parodontoza, boala care duce la pierderea dintilor, scrie Gandul.

"Potrivit ultimelor statistici, in lume, 80% din oameni sufera de aceasta afectiune", a precizat conf. univ. dr. Anca Dimitriu, sefa Catedrei de Parodontologie.

Cum este posibil ca implantul dentar facut cu acest aparat sa dureze cateva ore, in timp ce pentru alte implanturi pacientii pot astepta cateva luni?

"Este vorba de o tehnica noua, revolutionara, care contine toate etapele necesare, folosind alt tip de implant (alt surub, alt material de osteosinteza etc). In timp ce in tehnica veche erau necesari mai multi timpi operatori, fiziodispenserul transforma in valori numerice rezistenta intalnita in os, redand valori maxime, in functie de care se stabileste ce tip de implant trebuie inserat si mai ales cu ce forta", explica dr. Adrian Stanescu, managerul clinicii unde se afla noul aparat de implantologie.

Dispozitivul are o camera video care ii "ghideaza" pe stomatologi in pasii pe care trebuie sa-i urmeze in procedura de implant. Aparatul "dirijeaza" astfel etapele implantului, prin fixarea unor pivoti dentari pe maxilare, peste care se "imbraca" noul dinte.

"Aceasta performanta, unica deocamdata pe plan mondial, consta in posibilitatea de a realiza protezarea imediata dupa efectuarea implantului - acesta fiind visul oricarui medic dentist, dar si al pacientului", adauga dr. Stanescu.

Medicul sustine ca noii dinti au un "termen de valabilitate" nelimitat, datorita materialului din care este realizat implantul - titan.

Pretul unei astfel de proceduri variaza intre 6.500 si 8.500 de euro.

Potrivit specialistilor, in majoritatea cazurilor, noul implant este acceptat de catre organism, rata de respingere fiind de numai 1% iar dupa doua ore de la terminarea procedurii, persoanele pot manca.


Acest articol a fost citit de 2730 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole