close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Igiena orala si adolescentii

Igiena orala si adolescentii
Poate te intereaza si...

Igiena orala in cazul adolescentilor este de cele mai multe ori deficitara. Adolescentii nu prea se ingrijesc de igiena orala deoarece sunt ocupati cu scoala, serviciul, sporturile preferate si activitatile soaciale.

Conform unor studii, adolescentii au igiena orala cea mai proasta, mai ales din cauza faptului ca au tendinta sa consume foarte multe alimente tip junk food. De aceea nu este deloc suprinzator ca majoritatea adolescentilor prezinta foarte multe carii.

Iata cateva sfaturi pe care le puteti utiliza pentru a-i ajuta pe copii dumneavoastra adolescenti sa aiba o igiena orala adecvata.

- incurajati-va copii sa aiba grija foarte mare de dinti. Ceea ce inseamna ca acestia ar trebui sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi si sa foloseasca ata dentara in fiecare zi. Adolescentilor le pasa foarte mult de aspectul lor. Explicati—i copilului dumneavoastra ca daca nu are o igiena orala adecvata, isi poate pierde dintii, poate suferi de halitoza si pot aparea alte probleme.

- oferiti un exemplu bun. Daca dumneavoastra aveti grija de dintii dumneavoastra, adolescentul va observa cat de importanta este o igiena orala adecvata

- aprovizionati-va cu produse pentru igiena orala. Sa aveti intotdeauna o periuta cu perii moi, o pasta de dinti buna si niste atat dentara (simpla sau colorata) in baie.

- nu cumparati alimente de tip junk food. Sa aveti intotdeauna fructe si legume la indemana, pe care sa le utilizati in loc de gustari.

Acest articol a fost citit de 1781 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole