close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Igiena orala pentru copii

Igiena orala pentru copii
Poate te intereaza si...

Igiena orala pentru copii reprezinta un subiect de dezbatere in lumea medicilor stomatologi. La ce varsta ar trebui in mod normal sa inceapa parintii sa efectueze igiena orala pentru copii? Parintii ar trebui sa inceapa sa efectueze igiena orala imediat ce copilului incep sa-i erupa dintii.

Adica imediat ce copilul incepe sa aiba dinti care intra in contact unii cu altii. Igiena orala pentru copii ar trebui sa inceapa in jurul varstei de doi sau trei ani. O data ce copilului incep sa-i erupa dintii, igiena orala este necesara deoarece resturile alimentare pot ramane prinse in spatiile interdentare. Astfel, daca igiena orala nu este efectuata, placa dentara poate aparea iar bacteriile de la nivelul acesteia pot produce acizi. Acizii produsi de bacteriile de la nivelul placii dentare pot cauza aparitia cariilor. Igiena orala pentru copii incepe de obicei cu utilizarea atei dentare. Este necesar ca parintii sa curete cu ajutorul atei dentare dintii copiilor. Este recomandat ca parintii sa ceara sfatul dentistului imediat ce oberva ca au erupt primii dinti.

Cel mai probabil, dentistul le va recomada sa realizeaza igiena orala a copiilor cu ajutorul unei periute de dinti pentru copiii. Aceste periute pentru copii au perii moi, astfel incat, parintii vor putea sa perieze dintii copiilor de doua ori pe zi fara sa cauzeze leziuni la nivelul gingiilor. Unii dentisti recomanda folosirea unei paste de dinti fara fluor inainte ca copilul sa implineasca doi ani. Cel mai indicat este ca parintii sa se foloseasca, pentru inceput, doar de periuta de dinti si de apa pentru a efectua igiena orala.
Igiena orala pentru copii ar trebui insa sa inceapa inca dinainte de eruptia dentara. Dentistii recomanda ca dupa ce copii mananca, parintii sa le curate gingiile cu ajutorul unui material moale. Imediat ce copilul ajunge la varsta de un an, ar trebui sa incepeti sa periati orice dinte care a erupt, de doua ori pe zi

Imediat ce copilul implineste varsta de doi ani, ar trebui sa-i incurajati sa efectueze singuri igiena orala. Parintii ar trebui sa supravegheze felul in care copii isi periaza dintii si, daca nu sunt multumiti de rezultat sa-i mai perize inca o data. Daca copii nu vor sa li se perieze dintii, parintii ar trebuie sa faca in asa fel incat intregul proces sa fie amuzant. Este nevoie de creativitate pentru a convinge un copil sa faca ceva ce nu-si doreste, asa ca puteti sa faceti din intregul proces o joaca si un motiv de distractie. Puteti sa folositi o periuta de dinti care are desenat pe ea personajul de desene animate preferat de copilul dumneavoastra. De asemnea, puteti alege o pasta de dinti cu diverse arome. Aveti grija ca nu cumva copilul sa inghita pasta de dinti.


Acest articol a fost citit de 1501 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole