close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Holera

Holera
Poate te intereaza si...

Holera este o boala grava, ce are manifestari digestive. Multumita mijloacelor moderne de igienizare, holera nu este foarte raspandita in tarile dezvoltate.

Desi holera este usor de prevenit si de tratat, aceasta ramane o problema majora de sanatate in tarile subdezvoltate, unde nu se pune foarte mare accent pe igienizare. De exemplu, in unele parti ale Africii exista epidemii de holera care dureaza de 30 de ani. Aceste epidemii de holera se datoreaza igienizarii deficitare si sistemelor proaste de igienizare a apei.

Holera este o boala de natura infectioasa, datorata unei bacterii.

Numele speciei: Vibrio cholerae

Tipul de microb: bacterie gram negativa

Metoda de raspandire: Transmiterea se face de obicei prin consumul apei contaminate cu aceasta bacterie. O persoana se poate imbolnavi de holera daca consuma apa infestata sau daca consuma fructe si legume clatite cu aceasta apa. Holera poate fi transmisa si prin consumarea de crustacee in stare cruda sau care nu au fost preparate suficient termic. De exmplu, unele persoane din America s-au imbolnavit de holera dupa ce au consumat crustacee nepreparate termic suficient, din Golful Mexic. Este putin probabil ca transmiterea holerei sa se faca de la persoana la persoana.

Care sunt simptomele pentru holera?

In decursul a 6 ore pana la 5 zile de la expunere, pot aparea simptome cum ar fi: diaree apoasa (in cantitati mari), diaree cu aspect de apa de orez (deoarece are un aspect asemanator cu cel al apei care ramane dupa spalarea orezului), stari de voma si crampe la nivelul membrelor inferioare. Datorita pierderii rapide de lichide (pana la 20 de litrii pe zi), indivizii care sufera de holera pot suferi fenomene de soc si de deshidratare severa.

Dintre semnele specifice deshidratarii severe enumeram: elasticitatea pielii, ochi adanciti in orbita, ritm cardiac rapid, hipotensiune arteriala, pierderi rapide in greutate. Socul apare in urma prabusirii sistemului circulator.
Acest articol a fost citit de 2341 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole