close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Hifema

Hifema
Poate te intereaza si...

Hifema este un termen medical folosit pentru a descrie acumularea de sange in camera anterioara a ochiului. Hifema apare in spatiul dintre cornee si iris. Hifema apare cand sagele se scurge la nivelul umorii apoase. Hifema este vizibila cu ochiul liber si poate cauza scaderea vederii.

Hifema, cauze:
Hifema este de obicei cauzata de o trauma la nivelul ochiului. Hifema poate fi cauzata de un obiect si de o cazatura. Hifema poate aparea si in urma unei lupte. Hifema poate aparea si in urma unor proceduri chirurgicale. Dintre alte cauze enumeram: cresterea anormala a vaselor de sange sau anumite tumori oculare.

Hifema, simptome
Daca hifema are dimensiuni mari, atunci se poate observa cu ochiul liber, daca are dimensiuni mici nu este vizibila decat in timpul examinarii oftalmologice.
Scaderea vederii. In functie de cantitatea de sange, vederea poate fi afectata, iar pacientul poate vedea doar sursele de lumina si miscarile membrelor.
Presiunea intraoculara crescuta. Sangele poate provoca cresterea presiunii intraoculare. Daca acest lucru se intampla, hifema trebuie tratata imediat pentru a preveni aparitia glaucomului.

Hifema, diagnostic:
Este foarte important ca oftalmologul sa determine cauza aparitiei hifemei. Daca hifema a aparut in urma unei traume, este important ca doctorul sa stie circumstantele in care a avut loc trauma. Oftalmologul va face anumite teste pentru a determina acuitatea vizuala si pentru a masura presiunea intraoculara.

Hifema, tratament:
Hifema nu ar trebui tratata decat de oftalmolog. In cazurile usoare, sangele este reabsorbit de obicei de catre organism dupa cateva zile. Acest lucru se intampla doar daca pacientul asculta si urmeaza indicatiile medicului. Daca presiunea intraoculara este marita, atunci exista posibilitatea sa fie necesara indepartarea chirurgicala a cheagului de sange.

Hifema, complicatii:
Hifema poate da urmatoarele complicatii:
- Sangerare recurenta. Se poate sa apara sangerarea recurenta, daca trauma initiala era extinsa. Odihna este importanta pentru a preintampina aceasta complicatie.
- Glaucomul. Presiunea intraoculara crescuta poate duce la aparitia glaucomului. Daca glaucomul nu este oprit din evolutie, acesta poate cauza orbirea.
- Pierderea vederii. Hifema ar trebui tratata ca o urgenta medicala deoarece poate cauza orbirea.
- Distrugerea unor structuri ale ochiului. Daca hifema afecteaza corneea, pacientul poate avea vedere incetosata pentru tot restul vietii.
Daca efectuati activitati fizice in mod constant, mai ales sporturi de contact, atunci este indicat sa purtati ochelari de protectie.


Acest articol a fost citit de 3594 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole