close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Herpesul (Vezicule cu lichid si leziuni dureroase)

Poate te intereaza si...

Vezicuelele si leziunile dureroase sunt cauzate de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1). Aceste virus se transmite de la perosoana la persoana prin intermediul salivei (ori prin contact direct, ori prin folosirea aceluiasi pahar sau cana) sau prin contact la nivelul pielii. Aceste procese inflamatorii apar de obicei sub forma unor ciorchine de basici mici la nivelul buzei. Majoritatea oamenilor sunt pentru prima data infectati cu HSV-1 inca inainte de varsta de 10 ani.

Dupa aceasta prima infectare, virusul ramane in stare latenta (inactiv) la nivelul nervilor ce inerveaza fata. In cazul unor persoane, acest virus devine din nou activ la anumite intervale de timp. Atunci cand virusul devine activ, apare herpesul. HSV-1 poate deveni din nou activ in urma unei raceli sau a unei stari febrile.

Stresul poate duce si el la o activare a HSV-1. Atat stresul mental cat si cel emotional. Herpesul poate aparea si in urma unui tratament medical, a unei gripe a unei traume la nivelul buzei sau in urma expunerii prelungite la soare. HSV-1 poate infecta ochii, tegumentul degetelor si zonele genitale. Majoritatea infectiilor herpetice genitale sunt cauzate de herpes simplex tip 2 (HSV-2).
HSV-1 poate cauza afectiuni grave in randul persoanelor care prezinta si alte probleme de santate. Virusul poate cauza afectiuni grave in randul oamenilor al caror sistem imun este slabit ori de o boala deja existenta, sau de niste medicamente pe care acestia le consuma.

Simptomatologia

Oamenii infectati cu HSV-1 pentru prima data pot avea stari febrile, dureri de cap (cefalee), stari de greata si de voma. Ei pot intampina dificultati la deglutitie si pot prezenta afte la nivelul mucoasei bucale. Unele persoane acuza dureri de gat severe. Aceste simptome apar de obicei la o saptamana dupa ce persoana respectiva a fost expusa la HSV-1.

Ciorchiinii de vezicule, apar de obicei atunci cand virusul este reactivat pe perioada vietii. Ei apar dupa o perioada de boala sau dupa o perioada mai stresanta, in urma unei nutritii deficitare, sau in urma unei expuneri prelungite la soare. Uneori nu exista nici un motiv cunoscut. Procedeeele dentare pentru efectuarea carora se necesita intinderea buzelor, pot declansa ocazional virusul.
Marginea buzelor reprezinte locul cel mai comun de aparitie a herpesului. Herpesul poate aparea ocazional si in interiorul cavitatii bucale. Aceasta localizare este mai des intalnita in randul oamenilor care au un sistem imunitar slabit sau au deja o problema medicala.
Primul semn al aparitiei herpesului este senzatia de gadilare sau de arsura, urmata de nevoia de scarpinat.

Aceste prime simptome sunt urmate de o inrosire si o inflamare a locului afectat. In 24 – 48 de ore apar una sau mai multe vezicule mici. Aceste vezicule se sparg si lasa in urma leziuni dureroase. Aceste uleceratii sunt in cele din urma acoperite de o crusta, care arata asemanator cu crustele provocate de scabie. Crustele cad si se formeaza din nou, pe masura ce se desfasoara procesul de vindecare.


Acest articol a fost citit de 2815 vizitatori
  • Herpesul (Vezicule cu lichid si leziuni dureroase)
Galerie Foto [1]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole