close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Halitoza si cauzele aparitiei ei

Halitoza si cauzele aparitiei ei
Poate te intereaza si...

Halitoza este termenul pe care medicii il folosesc pentru a descrie respiratia urat mirositoare. Daca suferiti de halitoza este extrem de important sa identificati cauza care a dus la aparitia acesteia.

Halitoza poate avea o multime de cauze, dintre care enumeram:

- Consumul de tutun. Daca sunteti fumator, atunci ar trebui sa renuntati. Se poate ca halitoza sa fie provocata si de alte cauze, dar consumul de tutun este o cauza importanta pentru aparitia halitozei. Daca va este greu sa renuntati la fumat, rugati-va medicul sa va ajute sa scapati de acest obicei

- Dieta. Anumite alimente, cum ar fi usturoiul, contribuie la aparitia halitozei cu caracter temporar. Usturoiul provoaca halitoza pana in momentul in care acesta este procesat de catre organism.

- Xerostomia. Mai este cunoscuta si sub numele de sindromul gurii uscate. Daca aveti cavitatea bucala foarte uscata, inseamna ca nu aveti saliva suficienta. Saliva ajuta la indepartarea resturilor alimentare si a bacteriiilor. Daca bacteriile se acumuleaza la nivelul dintilor, acestea provoaca un miros neplacut.

- Infectiile. Halitoza poate fi un indicator pentru o infectie de la nivelul organismului. Daca suferiti de halitoza si dentistul nu descopera nici o afectiune la nivelul cavitatii orale, atunci ar fi mai bine sa cereti ajutorul unui medic primar. Halitoza poate fi un simptom pentru o multime de afectiuni, dintre care enumeram: infectii ale tractului respirator, sinuzita cronica, bronsita, diabet, afectiuni hepatice si renale. De aceea este important sa nu ignorati problema si sa cereti ajutorul medicului.

Cea mai buna modalitate prin care puteti preveni halitoza este sa adoptati o igiena orala adecvata. Daca va periati corect dintii si folositi ata dentara, indepartati bacteriile care provoaca halitoza. Apa de gura doar mascheaza mirosul, iar daca halitoza este cronica s-ar putea ca dentistul sa va recomande o apa de gura antimicrobiana pentru a indeparta eficient bacteriile.Acest articol a fost citit de 1176 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole