close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gripa

Gripa
Poate te intereaza si...

Gripa este o boala infectioasa acuta a cailor respiratorii. Gripa este in general provocata de virusul gripal A sau virusul gripal B. Gripa afecteaza in general copii, batranii, persoanele cu un sistem imunitar slabit si persoanele care sufera de boli cronice.

Simptomele pe care le prezinta gripa pot varia de la persoana la persoana. Majoritatea persoanelor nu constientizeaza ca au gripa pana in momentul in care isi dau seama ca au o “raceala” care tine foarte multe zile. Pentru a va da seama ca aveti gripa, trebuie sa stiti care sunt simptomele. Dintre cele mai des intalnite simptome pentru gripa enumeram:

1. Febra si frisoane
Febra este unul dintre principalele simptome date de gripa si are de obicei un debut rapid. Cand febra este ridicata, probabil ca veti avea si frisoane. Cu cat temperatura organismului este mai ridicata cu atat dumneavoastra veti simti aerul mai rece.

2. Oboseala si epuizarea
Persoanele bolnave de gripa au senzatia ca sunt complet epuizate. Cel mai probabil acesti pacienti nu sunt capabili sa desfasoare activitatile zilnice. Epuizarea este mult mai persistenta ca oboseala data de raceala.

3. Durere
Majoritatea bolnavilor de gripa resimt dureri musculare si orice miscare le cauzeaza disconfort.

4. Congestia nazala
Congestia nazala apare atat in cazul gripei cat si in cazul racelii. In caz de gripa, congestia nazala se manifesta alturi de toate celalalte simptome.

5. Cefalee
Cefaleea apare foarte des in cazurile de gripa si se poate manifesta sub forma severa. Cand aveti gripa, cel mai probabil va va durea si capul alaturi de restul corpului.

6. Tusea
In cazurile de gripa, tusea poate fi productiva sau neproductiva (seaca). De obicei este tuse seaca. Daca incepeti sa aveti tuse productiva acompaniata de stare de febra, ar trebui sa va contactati medicul de familie.


Acest articol a fost citit de 1098 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole