close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Grefa osoasa

Grefa osoasa
Poate te intereaza si...

Grefa osoasa este folosita in scopul recreerii tesutului osos pierdut in urma afectiunilor gingivale. Grefa osoasa este cunoscuta ca o procedura de chirurgie regenerativa.

De ce este folosita grefa osoasa?

Grefa osoasa este folosita pentru tratarea parodontozei. Persoanele bolnave de parodontoza sufera pierderi osoase si fenomene de retractie gingivala si osoasa. Grefa osoasa este folosita pentru ca tesutul osos sa se refaca.

Inainte de inceperea procedurii, trebuie ca dentistul sa va faca anumite tratamente pentru parodontoza. Trebuie, de asemenea, sa aveti grija de dintii dumneavoastra. Trebuie sa aveti o igiena orala adecvata, sa va spalati de cel putin doua ori pe zi pe dinti si sa folositi ata dentara zilnic.
Inainte de inceperea procedurii chirurgicale, se foloseste un anestezic local pentru a amorti zona .

Cum se face grefa osoasa?

Scopul acestei proceduri de chirurgie regenerativa este ca osul alveolar sa se refaca, iar viitoarele implanturi dentare sa se poata fixa bine. Grefa osoasa se face de catre un parodontolog, adica un dentist specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor gingivale.

Mai intai, parodontologul va separa tesutul gingival de dinti pentru a putea avea acces la radacinile dintilor si la os. Radacinile dintilor vor fi curatate. Defectele (gaurile si fisurile) de la nivelul tesutului osos vor fi acoperita cu grefa osoasa, formandu-se astfel o bariera care va impiedica dezvoltarea gingiei la nivelul acestor defecte.

Pentru grefa osoasa se pot folosi: grefe din osul pacientului, grefa de la cadavru, grefa din os de vaca si grefa din materiale sintetice. Cel mai recomandat este sa se faca o grefa din osul pacientului. Barierele care protejeaza grefa osoasa sunt facute din piele de om, piele de vaca si materiale sintetice.

Dupa ce grefa osoasa este asezata la locul ei, gingiile vor fi asezate peste grefa si suturate. S-ar putea ca parodontologul sa va acopera zona unde s-a realizat grefa osoasa cu un bandaj special
In perioada de 6 pana la 9 luni de la realizarea grefei osoase, organismul va incepe sa produca celule osoase noi , care nu fac altceva decat sa reconstruiasca tesutul osos.


Acest articol a fost citit de 4061 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole