close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gonoreea

Gonoreea
Poate te intereaza si...

Gonoreea este o infectie bacteriana provocata de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Aceasta bacterie se gaseste in majoritatea zonelor din organism unde exista umezeala.

Dintre aceste zone enumeram: vaginul , penisul, ochii, gatul si rectul. Gonoreea apare la contactul cu aceste zone. O persoana care are gonoreea se poate auto infecta prin atingerea zonelor infectate si apoi a altor zone din organism. Deoarece este o boala cu transmitere sexuala (BTS), gonoreea se poate lua prin orice tip de contact sexual. Gonoreea se poate transmite de la mama la fat daca mama este infectata in timpul nasterii.

Circa 600.000 de cazuri noi de gonoree apar in Statele Unite ale Americii in fiecare an. Gonoreea poate avea efecte destul de grave asupra fertilitatii femeilor, deoarece in cazul lor este de obicei asimptomatica. Femeile care sunt diagnosticate cu gonoreea prezinta de obicei si o infectie cu chlamydia. De aceea celor carora li se prescrie un tratament antigonoreic li se prescrie si un tratament pentru chlamydia.

Cine se poate imbolnavii de gonoree?

Desi orice persoana care are activitate sexuala este pasibila de infectie cu gonoreea, aceasta apare cel mai adesea in randul persoanelor cu o varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani. Femeile care au contact sexual vaginal cu un barbat infectat prezinta un risc de 60% pana la 90% sa faca gonoreea. Barbatii care au contact sexual vaginal cu o femeie infectata prezinta un risc de doar 30% pana la 50% sa contacteze gonoreea.

Care sunt riscurile din punct de vedere al fertilitatii, pentru femeile care au gonoreea?

Infectiile datorate Neisseria Gonorrhoeae, ca si cele datorate Chlamydia raman un factor de risc principal pentru bolile inflamatorii pelvine, infertilitate tubara, sarcini ectopice si dureri pelvine cronice. Potrivit unor studii epidemiologice si biologice, gonoreea faciliteaza transmiterea HIV/SIDA.
In cazul femeilor infectate cu gonoreea pot fi afectate glandele Bartholin. Ductele se pot bloca si se pot inflama. Daca acest lucru se intampla, zona inferioara a vulvei se va inrosi in portiunea infectata. Daca infectia este lasata sa se raspandeasca, gonoreea poate infecta uterul, crescand astfel riscul de aparitie a bolii inflamatorii pelvine.


Acest articol a fost citit de 1733 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole