close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ginseg

Ginseg
Poate te intereaza si...

Ginseng-ul este o planta, mai exact radacinile plantei cu acelasi nume, originara din China, Corea si Japonia. in aceste tari radacina de ginseng se bucura de o reputatie iesita din comun, fiind considerata un panaceu universal. Aceasta reputatie s-a extins in ultimele decenii aproape peste tot in lumea occidentala.

Ginseng-ul pare sa aiba un efect tonic general si al sistemului nervos central. Are un efect psihotonic, antidepresiv, creste capacitatea de munca, capacitatea de concentrare, are efect hipotensiv, pare sa potenteze actiunea insulinei, are o actiune favorabila asupra circulatiei sanguine in general si asupra circulatiei coronariene in special.
Ginseng-ul pare sa fie o planta medicinala lipsita de toxicitate. Ba mai mult, cercetarile experimentale pe animale au evidentiat ca extractul de ginseng inhiba cresterea tumorilor iar cercetari pe material uman facute in Corea, arata ca folosirea ginseng-ului ar duce la scaderea riscului bolilor canceroase la om.

Totusi exista date ingrijoratoare cu privire la preparatele comercializate de ginseng. Preparatele de ginseng sunt unul dintre cele mai falsificate preparate fitoterapeutice. in intentia de a asigura un efect stimulator pronuntat, producatorii adauga la preparatele de ginseng, produsi sintetici. Nu este de mirare ca in 1979, un studiu din America a raportat o intreaga paleta de simptome asociate folosirii indelungate a preparatelor de ginseng: nervozitate, insomnie, diaree matinala, depresie si stare de confuzie, hipertensiune arteriala.

Este posibil ca aceste efecte sa se datoreze mai degraba falselor preparate de ginseng decat ginseng-ului propriu-zis. Pe de alta parte, continutul real in ginseng al “preparatelor de ginseng” poate fi surprinzator de redus, pana acolo incat unele “preparate de ginseng” nu mai contin ginseng deloc!

Diversitatea mare a preparatelor de ginseng care ingreuneaza studierea lor stiintifica riguroasa cat si faptul ca exista peste douazeci de plante diferite care poarta acelasi nume - ginseng - fac toate apel la prudenta in administrarea acestui remediu


Acest articol a fost citit de 2017 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole