close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gingivoplastia

Gingivoplastia
Poate te intereaza si...

Gingivoplastia este o procedura dentara care presupune remodelarea tesutului gingival. Gingivoplastia se face cu scop cosmetic, psihologic sau functional. Inainte de a incepe gingivoplastia, dentistul va va amorti zona.

Gingivoplastia este o operatie care se face in cateva minute. Gingivoplastia poate dura insa si mai mult, in functie de cantitatea de tesut gingival care trebuie indepartat.

Gingivoplastia se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv cu laser care are un varf foarte fin. Laserul este folosit pentru incizarea gingiilor, dar si pentru a favoriza coagularea si hemostaza (oprirea sangerarii).

Postoperator

Dupa realizarea gingivoplastiei, dentistul va amplasa un pansament parodontal care are scopul de a proteja locul pentru o perioada de 10 zile. Pansamentul parodontal este moale, textura sa permitandu-i modelarea.

In perioada postoperatorie ar trebui sa urmati o dieta alimentara bazata pe consumul de alimente moi. Ar trebui sa evitati consumul de alimente foarte condimentate si crocante. Dentistul va va da o reteta pentru analgezice si una pentru apa de gura antiseptica.

Este foarte important ca in perioada de recuperare sa efectuati o igiena adecvata a cavitatii bucale. Nu ar trebui sa folositi periuta in zona in care se afla pansamentul parodontal. Ar trebui sa puteti sa va periati normal restul cavitatii bucale.

Cand este indepartat pansamentul parodontal, veti putea sa va spalati normal, dar ar trebui sa aveti grija ca miscarile sa fie blande. S-ar putea ca tesutul gingival sa sangereze in prima perioada atunci cand va spalati pe dinti. Gingiile dumneavoastra vor arata din nou normal dupa circa trei sau patru saptamani. Procesul de vindecare poate dura si circa doua sau trei luni.Acest articol a fost citit de 8945 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (5)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole