close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gingivita ulcerativa necrozata

Gingivita ulcerativa necrozata
Poate te intereaza si...

Gingivita ulcerativa necrozata mai este cunoscuta si sub numele de gingivita ulcero-necrotica si se prescurteaza GUN. Gingivita ulcerativa necrozata este o boala produsa de bacterii, localizata la nivelul gingiilor.

Gingivita ulcerativa necrozata este o boala parodontala. Gingivita ulcerativa necrozata se dezvolta rapid si cauzeaza durere moderata sau severa.

Termenul de „necrozata” provine de la faptul ca gingivita distruge tesutul gingival afectat. Termenul de „ulcerativa” vine de la ulceratiile care apar la nivelul gingiei. Gingivita ulcerativa necrozata mai este cunoscuta si sub numele de boala lui Vincent.

Pe timpul Primului Razboi Mondial, GUN era cunoscuta sub numele de „boala transeelor” deoarece aceasta afecta majoritatea soldatilor care stateau in transee. Unii dentisti folosesc in continuare aceasta denumire.

Stresul si fumatul sunt probabil cei mai importanti factori care cresc riscul de NUG. Unele cercetari au relevat faptul ca gingivita acuta necrozata este foarte des intalnita in randul studentilor in perioada de sesiune.

Acest lucru se explica prin faptul ca stresul poate cauza anumite schimbari in capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor ce cauzeaza GUN.

In afara de stres si de fumat, exista si alti factori care pot creste riscul de aparitie al GUN. Dintre acesti factori enumeram:

- igiena orala deficitara

- malnutritie

- infectii localizate la nivelul cavitatii bucale si gatului

- sistem imunitar slabit

In cazul unor persoane, gingivita ulcerativa necrozata poate fi cauzata de alte boli sistemice, cum ar fi HIV/ SIDAAcest articol a fost citit de 2973 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole