close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gimnastica memoriei

Gimnastica memoriei
Poate te intereaza si...

Zilnic, mass media ne atentioneaza sa facem cel putin 30 de minute de miscare, daca vrem sa fim sanatosi. Nu e suficient insa sa avem numai un corp sanatos. Mintea, memoria au nevoie de gimnastica, de intretinere pentru a ne servi cat mai mult si bine chiar si la o varsta inaintata.

Odata scoala terminata, nu trebuie sa ne amagim ca stim totul si nici sa abandonam acumularea de noi cunostinte. Creierul se uzeaza doar daca nu este folosit.

Pe tot parcursul vietii avem nevoie de o memorie buna ca sa ne protejam de boli care ne-ar putea afecta memoria si la batranete sa nu devenim o povara pentru cei din familie.

Sa-i dam creierului de lucru si apoi sa facem tot noi, verificari sa vedem in ce masura ne serveste la un moment dat al vietii.

Memoria trebuie sa fie stimulata tot timpul

De exemplu, sa invatam pe de rost numere de telefon sau adresele rudelor ori prietenilor pe care ii vizitam adesea fara sa le fi stiut vreodata numarul casei sau numele strazii.

Memoria se intretine si prin rememorarea unor evenimente din trecut, prin incercarea de a-ti aminti anumite detalii de la o intalnire cu colegii, prin efortul de a-ti aminti o poezie pe care candva o stiai pe de rost sau un cantec.

Neuronii trebuie sa fie pusi la munca. In acest caz, sunt recomandate jocurile: scrabble, sah, bridge, table si tot ceea ce inseamna joc de logica sau de strategie.

Mergeti la cumparaturi fara lista, asta dupa ce ati verificat cam ce va lipseste din camara si frigider. La intoarcerea acasa faceti "bilantul".

Faceti mici socoteli fara creion sau calculatorul de buzunar. Invatati pe de rost cate un citat in fiecare zi si incercati sa-l interpretati cu cei din casa. Priviti titlurile cartilor din biblioteca si incercati sa va amintiti nume de personaje, ani, caractere, amanunte pe care candva le stiati.

Nu neglijati integramele si rebusul. Sunt un excelent exercitiu pentru memorie mai ales cele tematice, prin care va puteti testa cunostintele.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 858 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole