close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Gastronomie

Gastronomie
Poate te intereaza si...

Exista multe teorii legate de grasimile din alimentatia noastra. Ele constituie una dintre cele mai importante surse de calorii.
Cu toate acestea, sunt grasimi “bune” (cele nesaturate) si grasimi “rele” (cele saturate). Cele solide, precum untul sau untura, contin in principal acizi grasi saturati, iar grasimile lichide, cum ar fi uleiurile vegetale, au un continut mai mare de acizi grasi nesaturati.
Exista cateva modalitaţi de a gati cu grasimi puţine. Una dintre ele este prepararea la gratar, care este o alegere buna pentru pui, carne roşie, bacon sau ceafa, dar şi pentru legume suculente, cum ar fi ardeii şi dovleceii. O alta metoda este prepararea “en papillotte”, care se refera la mâncarurile împachetate în hârtie pergament sau în folie de aluminiu şi coapte la cuptor. Prepararea mâncarii în caserola este o alta tehnica. Este o fierbere înabuşita la cuptor, dar carnea se taie în cubuleţe. Fierberea înabuşita (gatirea lenta a carnii şi a legumelor într-un lichid aromat, într-un vas cu capac, la cuptor) este indicata în cazul carnurilor macre şi mai tari, cum ar fi cea de vânat sau în cazul legumelor fibroase, cum ar fi ţelina. Nu este nevoie de ulei sau de unt în lichidul de fierbere, gustul fiind dat de bulion, vin şi verdeaţa proaspata.


Acest articol a fost citit de 1377 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole