close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Fumatul si cavitatea orala

Fumatul si cavitatea orala
Poate te intereaza si...

Fumatul este un obicei, care nu numai ca este nesanatos, dar cauzeaza si dependenta. Pe langa faptul ca fumatul cauzeaza xerostomie, acesta creste riscul de aparitie al cancerului oral. Fumatul poate cauza cancer la nivelul gurii, gatului, glandelor salivare, limbii sau buzelor.

In stadiile de debut, cancerul oral si cancerul de gat pot avea simptome asemanatoare cu cele date de durerea de dinti. Majoritatea cazurilor de cancer se afla deja in stadiu avansat in momentul in care sunt detectate. De aceea este important sa va examinati cavitatea orala periodic. In cazul in care cancerul este depistat timpuriu, sansele de vindecare sunt foarte mari.

Halitoza este un simptom pentru cancerul timpuriu, indiferent daca sunteti sau nu fumator. Alte simptome pentru cancerul oral, sunt: noduli sau pete albe si rosii la nivelul cavitatii orale, dificultatea de a mesteca, inflamarea sau dislocarea maxilarului, senzatia de amorteala la nivelul gatului, ingrosarea mucoasei obrajilor si modificari la nivelul vocii.

Fumatul este factorul de risc numarul unu pentru cancerul oral. Pentru a reduce riscul este esential sa renuntati la fumat si la consumarea produselor care contin tutun.

Pentru a realiza profilaxia cancerului oral, este esential sa efectuati controalele stomatologice regulate si sa efectuati zilnic igiena cavitatii orale. Acest lucru include periajul de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si a apei de gura.


Acest articol a fost citit de 1553 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole