close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Fucoxantina

Fucoxantina
Poate te intereaza si...

Fucoxantina este un tip de carotenoid care se gaseste in algele marine comestibile, cum ar fi wakame si hijiki. Fucoxantina se gaseste mai ales in preparatele asiatice, cum ar fi supa miso (facuta cu wakame).

Fucoxantina se gaseste in magazinele ce comercializeaza produse asiatice. Fucoxantina este un supliment nutritiv care se gaseste sub forma de capsule, atat in plafaruri cat si online.

De ce folosesc oamenii fucoxantina?

1) Pierderea in greutate
Fucoxantina este supusa cercetarilor pentru a se vedea beneficiile pe care le poate aduce curelor de slabire.
Desi nu este inteles pe deplin mecanismul prin care actioneaza fucoxantina, se pare ca acesta actioneaza asupra proteinei UCP 1 care ajuta la cresterea ratei de ardere a grasimilor abdominale. Grasimea abdominala este cunoscuta si sub numele de tesut adipos alb. Tesutul adipos alb este tesutul care inconjoara organele si care este in stransa legatura ca bolile cardiovasculare si diabetul. Se pare ca fucoxantina stimuleaza productia de DHA, unul dintre acizii grasi omega 3 care se gaseste in pestele gras, cum ar fi somonul.
Sunt necesare mai multe cercetari pentru a se confirma efectul pe care fucoxantina il are in cazul oamenilor. Fucoxantina ar putea fi noul medicament minune in lupta impotriva obezitatii.

2) Diabetul
Conform unor studii facute pe animale, fucoxantina ajuta la scaderea nivelului de insulina si de glucoza din sange. Se pare ca acest lucru se intampla deoarece fucoxantina stimuleaza secretia de DHA care este responsabil pentru cresterea sensibilitatii la insulina si pentru scaderea nivelului de trigliceride si LDL.

3) Cancer
Conform unor studii preliminare facute in laborator, fucoxantina are efecte antitumorale. Este mult prea devreme pentru ca fucoxantina sa fie folosita ca tratament preliminar impotriva cancerului.

Efecte secundare

Deoarece nu s-au facut inca studii despre fucoxantina care sa implice subiecti umani, nu se cunosct efectele secundare pe care le-ar putea avea fucoxantina asupra oamenilor.
Oamenii nu ar trebuie sa consume cantitati mari de alge de mare. Algele de mare sunt bogate in iod, iar consumul excesiv de alge de mare ar putea duce la intoxicatia cu iod. Nivelurile mari de iod pot afecta glanda tiroida. Nu se recomanda consumul de alimente ce contin iod de catre persoanele ce sufera de alergii la iod.


Acest articol a fost citit de 4001 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole