close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Frenectomia

Frenectomia
Poate te intereaza si...

Frenectomia este interventia chirurgicala prin care se repozitioneaza sau se indeparteaza frenul. Frenectomia se poate realiza impreuna cu frenoplastia (metoda chirurgicala de corectare a frenurilor subtiri).
In cavitatea bucala exista trei frenuri: frenul sublingual, frenul dintre gingie si buza inferioara si frenul dintre gingie si buza superioara.

De ce este folosita frenectomia?

Unele persoane au frenul sublingual foarte mare. Acest lucru restrictioneaza mobilitatea limbii si poate afecta vorbirea. Mobilitatea partiala a limbii se cheama anchiloglosie. In acest caz, frenectomia este folosita pentru indepartarea frenului.
Exista mai multe perioade cand puteti observa anchiloglosia la copilul dumneavoastra:
In cazul bebelusilor, limba poate impiedica nutritia, desi acest lucru este rar.
Cand copilul dumneavoastra incepe sa vorbeasca (intre 12 si 18 luni), puteti observa ca prezinta dificultati de vorbire.
Unii copii sau adolescenti pot observa ca frenul sublingual ramane blocat de dintii din fata.

Dentistul poate observa ca frenul trage gingia din zona incisivilor de pe arcada inferioara, ceea ce poate cauza probleme parodontale.
Cateodata, frenul ramane atasat intre cei doi incisivi de pe arcada superioara. Aceasta afectiune este observata de obicei in cazul copiilor carora li s-a dezvoltat dantura permanenta. Cateodata aceasta afectiune este evidenta chiar si in cazul dintilor de lapte. Exista unele cazuri in care felul in care frenul era atasat de gingie impiedica aparitia dintilor de lapte.
Adultii care urmeaza sa poarte o proteza dentara, ar putea avea nevoie de frenectomie, deroarece frenul poate influenta felul in care proteza este fixata.
Inainte ca dentistul sa recomande frenectomia, va lua in considerare anumiti factori. Dentistul va evalua cavitatea bucala pentru a vedea daca afectiunea poate fi reparata si fara o interventie chirurgicala.

Chirurgul va folosi bisturiul sau laserul pentru a indeparta frenul. Laserul produce mai putine sangerari, nu cauzeaza asa de multa durere si nu se necesita suturarea locului dupa folosirea sa. Daca se foloseste bisturiul, pacientul va avea nevoie de suturi.
In timpul procedurii cu laser, pacientul trebuie sa ramana complet nemiscat. In cazul copiilor, s-ar putea sa fie nevoie de anestezie generala. In cazul adolescentilor si al adultilor, frenectomia poate fi realizata doar cu ajutorul unei injectii pentru amortirea zonei. Se poate folosi si oxidul de nitrogen.

Interventia chirurgicala dureaza intre 10 si 15 minute.


Acest articol a fost citit de 5266 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole