close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Floarea de hibiscus – beneficii incredibile

Floarea de hibiscus – beneficii incredibile
Poate te intereaza si...

Floarea de hibiscus are beneficii incredibile pentru sanatate si frumusete. Hibiscusul se poate gasi in peste 220 de varietati si este o planta foarte des intalnita in tarile cu climat cald ca Brazilia.

Hibiscusul face parte din aceeasi familie ca arborele si cacao si bumbacul. Din scoarta de hibiscus se extrag fibre destul de groase care sunt folosite la confectionarea fustelor traditionale din Polinesia. Fibrele din hibiscus sunt considerate a fi cele mai naturale fibre din industria textilelor.

Floarea de hibiscus este floarea traditionala pentru Coreea de Sud, tarile din America de Sud si Europa folosesc floarea de hibiscus pentru prepararea colorantilor alimentari naturali.

Din punct de vedere al medicinei alternative, este indicat sa consumati ceai de hibiscus pentru: ameliorarea hipertensiunii, diabet si hipercolesterolemie

Ceaiul de hibiscus poate fi consumat pentru tratarea: afectiunilor sistemului nervos, cancerului, afectiunilor cardiace. Acest ceai poate fi folosit ca un laxativ usor si ca diretic. Floarea de hibiscus este un antioxidant natural, este bogata in vitamina C.

Acest ceai, datorita proprietatilor sale laxative, poate fi folosit si in curele de slabire. Floarea de hibiscus reprezinta o sursa naturala pentru acidul hidroxicitric. Acest compus se gaseste in compozitia multor produselor dietetice.

Datorita proprietatilor sale, hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea aspectului pielii.

Iata cum se prepara ceaiul de hibiscus: puneti 250 ml de apa la fiert si in momentul in care aceasta fierbe, adaugati florile de hibiscus (de preferat, florile trebuie sa fie deshidratate). Indepartati ceaiul de pe foc si lasati-l 5 minute la infuzat. Este de preferat sa beti ceaiul cand este inca cald. Daca nu va place ceaiul, puteti adauga niste flori de hibiscus in 250 ml de apa rece.

Dupa circa 10 minute, cand amestecul este colorat in rosu, puteti indeparta florile si puteti adauga niste gheata. Veti obtine astfel o minunata bautura racoritoare.






Acest articol a fost citit de 6942 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole