close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Fibromialgia si simptomele ei

Fibromialgia si simptomele ei
Poate te intereaza si...

Fibromialgia este o afectiune cronica care produce dureri intense in tot organismul, precum si o multime de alte simptome. Doar in Statele Unite, ea afecteaza peste 6 milioane de oameni.

Doctorii au clasificat fibromialgia ca fiind un sindrom, ceea ce inseamna ca prezinta un grup de semne, caracteristici si simptome care au loc o data. Expertii investigheaza momentan un test sangvin care se pare ca poate detecta fibromialgia la circa 50% dintre cei care sufera de acest sindrom. Desi acest test este posibil sa ii ajute pe unii oameni, altii nu vor avea in continuare nici o dovada ca sunt bolnavi. Pentru a pune un diagnostic, doctorii se bazeaza de obicei numai pe semne si pe simptome. Si ca totul sa fie si mai complicat, simptomele variaza de la persoana la persoana si la fel variaza si intensitatea lor.

Simptomatologia

Oamenii care sufera de fibromialgie resimt durere in tot corpul si se simt tot timpul extenuati. Aceste simptome ii forteaza adeseori pe oameni sa-si limiteze activitatea fizica. De asemenea bolnavii au adesea probleme de concentrare sau de memorie. Exista foarte multe cazuri in care persoanele bolnave de fibromialgie au fost nevoite sa renunte sau sa-si schimbe locul de munca.

Deoarece notiunea de fibromialgie nu este foarte bine inteleasa, exista posibilitatea ca familia, prietenii sau colegii de munca sa nu creada ca persoana respectiva chiar este bolnava. Un diagnostic corect dureaza cateodata si luni de zile.

Pe langa aceste dezavantaje , este aproape imposibil ca persoana bolnava sa primeasca ajutor social pe caz de boala. Acest lucru se intampla deoarece medicii nu diagnosticheaza intotdeauna corect aceasta boala, sau pur si simplu asociaza orice durere cronica de origine necunoscuta cu fibromialgia.

Luati aminte ca semnele si simptomele variaza de la o persoana la alta. Unii oameni au doar putine simptome, altele au o gama mult mai larga. De asemenea variaza si intensitatea durerilor, de la dureri usoare, la dureri cronice.


Acest articol a fost citit de 2542 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole