close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Febra

Febra
Poate te intereaza si...

Febra nu este o afectiune in sine, ci un simptom pentru alte afectiuni. De cele mai multe ori, febra este generata de catre un proces infectios.
In functie de varsta, conditie fizica sau cauza, febra poate fi sau nu tratata. Exista o multime de specialisti care afirma ca febra este un fel de mecanism de aparare al organismului impotriva infectiei.
Febra nu este considerata a fi periculoasa, dar hipertermia poate ridica periculos de mult temperatura organismului. In momentul in care se instaleaza hipertermia, organismul nu-si mai poate controla temperatura.
In cazul copiilor, daca febra este acompaniata de simptome ca: letargie, nervozitate, lipsa apetitului, inflamatii ale gatului, tuse, otita si diaree, ar fi bine sa va adresati imediat unui medic.
Potrivit pediatrilor, daca aveti un copil de doua luni a carui temperatura rectala este de 38˚C, trebuie sa mergeti de urgenta la doctor deoarece se poate sa fie vorba de o infectie foarte grava. Acelasi lucru trebuie facut si daca aveti un copil cu varsta intre 3 si 6 luni cu temperatura de 38,3˚C sau un copil mai mare de sase luni cu temperatura de 39,4˚C. Potrivit pediatrilor, febra in cazul copiilor poate cauza convulsii.
Febra, cauze:
Hipotalamusul este cel care controleaza temperatura. Ca raspuns la o infectie sau o afectiune (sau din alte motive), hipotalamusul poate reseta temperatura organismului. Substantele care cauzeaza febra sunt numite pirogene si acestea pot fi endogene (proteine numite citokine) sau exogene (germeni sau toxine). Desi cele mai comune cauze pentru febra sunt infectiile, cum ar fi racelile si gastroenteritele, pot exista mai multe cauze:
- infectii localizate la nivelul urechii, pielii, gatului, vezicii sau rinichilor
- anumite boli inflamatorii
- unele medicamente (efect secundar)
- cancer
- vaccinurile de rutina


Acest articol a fost citit de 1657 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole