close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Extractie dentara

Extractie dentara
Poate te intereaza si...

Cand spunem extractie dentara ne referim la eliminarea dintelui din alveora dentara.

Dentistul apeleaza la extractie dentara atunci cand procedeele de restaurare dentara au esuat. Inainte de extractie dentara, dentistul va incerca sa repare dintele cu ajutorul plombelor, a coroanelor dentare sau a altor tratamente. Cateodata, structurile dentare sunt mult prea afectate pentru a putea fi reparate. In aceasta situatie, dintele trebuie extras. Daca dintele se clatina foarte mult (in special datorita bolilor parodontale) si nu poate fi salvat nici macar prin grefele de tesut osos, trebuie realizata o extractie dentara.

Iata alte motive pentru extractia dentara:

- unii dinti blocheaza eruptia altor dinti, asa ca acestia trebuie extrasi
- cateodata dintii de lapte nu cad, asa ca ei trebuie extrasi pentru a permite aparitia danturii permanente
- in unele cazuri, este necesara extractia dentara pentru a creea spatiu pentru alinierea danturii, in cazul persoanelor ce poarta aparat dentar.
- exista unele situatii in care extractia dentara trebuie realizata in cazul oamenilor care urmeaza tratamente de chimioterapie si radioterapie in zona gatului si a capului
- persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase impotriva cancerului pot suferii de infectii dentare din cauza sistemului imunitar slabit. In aceste cazuri este necesara extractia dentara.
- incazul pacientilor care au suferit un transplant de organe, unii dinti trebuie extrasi deoarece acestia pot fi o sursa de infectie.
Persoanele carora li s-a transplantat un organ sunt mai predispusi unor infectii deoarece acestia urmeaza un tratament medicamentos care supreseaza sistemul imunitar.
- cel de al treilea set de molari, numiti si molari de minte sunt extrasi de obicei dupa eruptie sau inainte sa erupa. Molarii de minte apar de obicei in timpul adolescentei, mai exact in jurul varstei de 20 de ani. Extractia molarilor de minte trebuie realizata daca acestia sunt infectati, prezinta carii sau provoaca durere. Adeseori, molarii raman blocati la nivelul structurilor osoase si nu mai erup. Aceasta blocare poate provoca durere, iritatia gingiilor, inflamarea acestora. In aceste cazuri molarii trebuie extrasi. Daca trebuie extrasi toti molarii de minte, acest lucru se realizeaza de obicei in timpul unei singure sedinte.


Acest articol a fost citit de 2643 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole