close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Extractia molarilor de minte

Extractia molarilor de minte
Poate te intereaza si...

Extractia molarilor de minte se face atunci cand exista unele probleme la nivelul acestora sau provocate de acestia. Extractia molarilor de minte se face mai ales atunci cand molarii de minte sunt impactati. Extractia molarilor de minte se poate face si atunci cand molarii de minte altereaza structura molarilor din proximitatea lor. Extractia molarilor de minte ar trebui efectuata doar de catre dentist.

Cand ar trebui efectuata extractia molarilor de minte?

Aceasta intrebare a starnit anumite dezbateri in comunitatea medicilor dentisti in ultimii ani. Unii dentisti sunt de parere ca extractia molarilor de minte ar trebui efectuata din timp, inainte ca radacina dentara sa fie formata, pentru a se preveni viitoarele probleme. Alti dentisti recomanda extractia molarilor de minte doar atunci cand exista anumite probleme la nivelul sau din cauza lor.

Molarii de minte nu au intotdeauna spatiul necesar ca sa erupa. Se pare ca acest lucru se datoreaza felului in care se dezvolta maxilarul si mandibula. In anticihitate, oamenii aveau nevoie de cel de al treilea set de molari pentru a procesa alimentele din dieta lor zilnica. In ziua de astazi, din cauza alimentelor procesate care se gasesc pe piata, molarii de minte nu mai sunt necesari.

Molarii de minte erupt de obicei intre varsta de 17 ani si 21 de ani. Daca nu exista destul spatiu pentru ca acestia sa erupa, vor cauza dureri de ureche, cefalee, inflamatia gingiilor sau aglomerarea dintilor.

Radiografia panoramica poate arata prezenta unei tumori sau a unui chist care se poate dezvolta in jurul molarilor de minte fara sa provoace durere, dar care poate deteriora structurile celorlalti molari. Toate acestea sunt motive valide pentru care trebuie efectuata extragerea molarilor de minte.

Daca nu ati avut niciodata probleme cu molarii de minte, tot ar trebui sa va rugati dentistul curant sa-i evalueze periodic. Daca nu exista nici o dovada ca exista patologie la nivelul molarilor de minte, atunci nu este necesara extractia acestora.


Acest articol a fost citit de 2389 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole