close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Estetica dentara - Incrustatii compozit

Estetica dentara - Incrustatii compozit
Poate te intereaza si...

Aceasta forma de inlay este o alternativa pentru incrustatiile realizate din materiale precum aur sau ceramica. Indeplineste aceeasi functie, si anume tratarea unui dinte deteriorat sau cariat, fiind considerat o optiune mai puternica si mai atragatoare decat o obturatie normala.
Putem usor confunda notiunile de obturatie (plomba) din compozit si inlay sau onlay (incrustatii) din compozit, motiv pentru care vom face in continuare o serie de distinctii pentru a clarifica cele doua tipuri de proceduri stomatologice.

1. Obturatia din compozit

Obturatia din compozit este similara cu tipul standard de plomba, de exemplu, din amalgam, folosita pentru tratarea dintilor afectati de carii, cu exceptia faptului ca este de culoare alba in loc de culoarea obisnuita gri argintie a amalgamului.
Acest tip de obturatii este cel mai des utilizat in zilele noastre datorita capacitatii sale de a se adapta la forma si culoarea dintilor naturali, fiind mult mai estetice.

2. Incrustatii din compozit


Inlay-ul din compozit este aparent similar cu obturatia, distingandu-se insa prin faptul ca este mai mare si acopera mai mult din suprafata dintelui. Acesta este realizat intr-un laborator dentar pe baza unei amprente luate de medicul dentist si are drept scop tratarea unui dinte deteriorat sau a unei cavitati de dimensiuni mai mari. Inlay-uri si onlay-urile din compozit sunt o alegere buna pentru persoanele care au carii dentare, mult prea avansate pentru o o simpla obturatie, dar nu suficient de grave pentru o coroana dentara.

Compozitul este o alegere convenabila de material pentru un inlay sau onlay, mai ales in cazul persoanelor care au tendinta de a-si scrasni dintii sau sufera de malocluzii.
Este nevoie de doua vizite la medicul dentist pentru a completa tratamentul.

Avantajele incrustatiilor din compozit
Un avantaj major este aspectul lor natural. Acestea au o culoare alba, care le permite sa nu faca nota discordanta cu restul dintilor naturali.
In plus, se creeaza un sigiliu etans intre dinte si incrustatie, care previne riscul acumularii de bacterii si a infectiei.
Nu sunt abrazive cu dintii vecini si sunt usor de curatat si ingrijit.

Dezavantajele incrustatiilor din compozit
Exista o serie de dezavantaje de care trebuie sa fim constienti. In primul rand, rasinile de compozit sau ceramica nu sunt la fel de dure si rezistente ca alte materiale, de exemplu, aurul, ceea ce inseamna ca acestea se pot fractura mai usor.
In plus, inlay / onlay-urile compozite au o tendinta de colorare in timp, de multe ori cauzele fiind colorantii alimentari / aditivi.
Nu in ultimul rand, exista riscul, foarte mic de altfel, ca incrustatia sa cada sau sa fie desprinsa in timpul periajului.

In clinica dentara Cris Smile beneficiati de incrustatii de compozit cu doar 100 lei
Sursa: cris-smile.ro

Acest articol a fost citit de 1220 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole