close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Eruptia dentara

Eruptia dentara
Poate te intereaza si...

Eruptia dentara este un proces fiziologic. Eruptia dentara incepe atunci cand dintele migreaza de la locul de formare (de la nivelul osului maxilar) pana la nivelul cavitatii bucale. Eruptia dentara reprezinta ultima etapa in procesul de formare a dintilor. Eruptia dentara incepe cu eruptia dintilor primari, cunoscuti si sub numele de dinti de lapte sau, dinti temporari.

Cand incepe eruptia dentara la bebelusi?

De obicei, eruptia dentara incepe la varsta de sase luni, cand erup incisivii centrali de pe arcada inferioara. Dupa eruptia acestora erup si incisivii centrali de pe arcada superioara. Pe parcursul urmatoarelor 18 – 24 de luni erup toti dintii. Toti dintii primari ar trebui sa erupa complet pana la varsta de 3 – 4 ani.

Va puteti da seama ca bebelusului incep sa-i erupa dintii deoarece cantitatea de saliva incepe sa creasca iar acesta simte nevoia de a tine jucarii sau obiecte in gura. Daca in timpul eruptiei dentare, copilul incepe sa faca febra, atunci este bine sa cereti ajutorul pediatrului.

Ce puteti face pentru a ameliora durerea care insoteste eruptia dentara?

Disconfortul creat de dintii care incep sa erupa il pot face pe bebelus sa fie foarte iritat. Puteti ameliora disconfortul daca frecati usor cu degentul curat gingia copilului. Puteti aplica la nivelul gingiei un obiect de metal steril si rece pentru a mai ameliora durerea.

Puteti de asemenea sa ii dati copilului sa mestece un biscuite sau o bucata de paine prajita. II puteti cere pediatrului sau dentistului sa va prescrie anumite medicamente speciale pentru ameliorarea durerii provocate de eruptia dentara. De obicei, aceste medicamente se aplica la nivelul gingiei.

In momentul in care erup primii dinti, puteti folosi o periuta cu perii moi, special creata pentru copii. Este recomandat sa periati dintii de doua ori pe zi. Daca ii curatati dintii copilui dupa fiecare masa, acesta va putea sa deprinda obiceiuri sanatoase pentru igiena orala inca din perioada copilariei.


Acest articol a fost citit de 1740 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole