close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Enterocolita

Enterocolita
Poate te intereaza si...

Este de fapt o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului. Enterocolita poate sa fie de mai multe tipuri:

1. Enterocolita infectioasa – este o inflamatie a mucoaselor intestinului subtire si a colonului care poate fi cauzata de o bacterie, de un virus sau de un parazit.
Contaminarea organismului cu aceste microorganisme se face prin consumul de alimente infectate, sau prin transmiterea infectiei de la o persoana la alta. Simptomele enterocolitei infectioase sunt : diaree apoasa sau diaree cu sange, crampe la nivelul abdomenului, varsaturi care pot fi asociate sau nu cu starile febrile. Entercolita infectioasa poate fi la randul ei de mai multe feluri:

- Enterocolita bacteriana poate sa fie provocata de o bacterie vie care distruge mucoasa gastrica ( Shigella, Salmonella, Yersinia sau Campylobacter), sau de o bacterie care cauzeaza o secretie excesiva de hidroelectroliti a organismului. Pentru acest ultim caz dam exemplu bacteriile ce provoaca holera (Vibrio cholerae) si pe cele ce provoaca toxiinfectiile alimentare. In acest tip de enterocolita se recomanda ca tratament rehidratarea si administrarea de antibiotice.

- Enterocolita cauzata de o tuherculoza intestinala sau de o tuberculoza digestiva. Acest tip de enterocolita se intalneste mai ales in cazul pacientilor al caror sistem imunitar este scazut, cum ar fi cazul pacientilor infectati cu HIV/SIDA. Pentru tratare, se recomanda rehidratarea, antibioticele si tratamentul care este aplicat si in cazul tuberculozei.

- Enterocolita virala este cauzata in principal de catre retrovirusuri si afecteaza in principal copii. Acest tip de enterocolita se poate vindeca fara nici un tratament.

- Enterocolita parazitara poate avea mai multe origini. Enterocolitele parazitare sunt tratabile cu ajutorul unui tratament adecvat. Persoanele care au un sistem imunitar slab, cum ar fi bolnavii de HIV/SIDA, pot avea infestari grave la nivelul intestinului.

2. Enterocolita inflamatorie – Este o inflamatie de origine neinfectioasa a mucoaselor intestinului subtire si a colonului. Forma principala sub care se manifesta acest tip de enterocolita poarta numele de Boala lui Crohn. Aceasta este o boala cronica in care poate fi afectat orice segment al tubului digestiv, mai ales ileonul si colonul.


Acest articol a fost citit de 1968 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole