close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Energizantul cu alcool o combinatie fatala

Energizantul cu alcool o combinatie fatala
Poate te intereaza si...

Energizantul cu alcool o combinatie fatala

E drept ca e o moda sa consumi bauturi alcoolice cu energizante si ca aceasta combinatie are si un gust special. De efectele sale nici nu mai vorbim, atat timp cat au fost comparate cu cele date de drogurile puternice precum cocaina sau heriona. Insa, chiar daca cocteilul din bauturi energizante si alcool nu provoaca dependenta il poate duce pe consumator in acelasi loc in care poate ajunge si un dependent de droguri.
Primului studiu realizat asupra efectelor combinatiei a scos la iveala ca aceasta poate provoca moartea.

Combinatia dintre cele doua tipuri de bauturi poate fi letala, pentru ca alcoolul este un depresant al sistemului nervos, afectand judecata, activitatea motorie voluntara si care poate provoca confuzie si chiar coma, in timp ce cofeina din bauturile energizante este un stimulant al sistemului nervos.

Pe de alta parte, studiul, realizat de cercetatorii de la Centrul medical baptist din cadrul Universitatii Wake Forest din New Carolina, a demonstrat faptul ca tinerii care consuma acest cocteil prezinta de doua ori mai multe riscuri de a fi raniti si a necesita ingrijire medicala si de doua ori mai multe riscuri de a calatori cu un sofer beat fata de cei care nu amesteca bauturile energizante cu votca. Altfel spus, un organism puternic, care ar rezista derutei provocate de consumul intens, nu te ajuta prea mult pentru ca ajungi sa te expui altor riscuri.

Studiul, la care au participat 4.271 de studenti din zece universitati americane, mai arata ca 40% dintre tinerii care consuma acest cocteil ajung sa se interneze in clinicile de dezintoxicare pentru abuz de alcool.
Mai mult, cercetatorii au descoperit ca tinerii care beau votca amestecata cu bauturi energizante consuma cu 36% mai mult alcool si au saptamanal de doua ori mai multe episoade de betie decat ceilalti.


Acest articol a fost citit de 1612 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole