close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Efectuarea controlului la sesizarea angajatorului in vederea obtinerii de certificate pentru concedii medicale

Efectuarea controlului la sesizarea angajatorului in vederea obtinerii de certificate pentru concedii medicale
Poate te intereaza si...


Efectuarea controlului la sesizarea angajatorului in vederea obtinerii de certificate pentru concedii medicale.
1. Angajatorul – persoana fizica sau juridica, poate sesiza casa de asigurari de sanatate referitor la eliberarea certificatelor de concediu medical pentru angajatii proprii.
2. Sesizarea se adreseaza casei de asigurari de sanatate in a carei raza administrativ teritoriala angajatorul isi are sediul social si va cuprinde: denumirea angajatorului, datele de identificare ale acestuia, descrierea punctuala a cazurilor, copie a certificatelor de concediu medical care urmeaza a fi controlate, istoricul acordarii de concedii medicale angajatului in cauza, mentionarea realizarii stagiului de cotizare.
3. Echipa de control formata, dupa caz, din personal din cadrul serviciilor specializate din structura Ministerului Sanatatii Publice, CNAS, a caselor de asigurari de sanatate, a directiilor de sanatate publica si a directiilor medicale ori structurilor similare din ministerele si institutiile din administratia publica centrala cu retea sanitara proprie, precum si de medici experti ai asigurarilor sociale. In cazul in care, in termen de 5 zile de la solicitarea casei de asigurari de sanatate, celelalte institutii nu desemneaza personal care sa participe la efectuarea controlului, casele de asigurari de sanatate initiaza controlul cu privire la eliberarea certificatelor de concedii medicale.
4. Controlul la medicul care a incheiat conventie cu casa de asigurari de sanatate si care a eliberat certificatele de concediu medical care fac obiectul sesizarii angajatorului se realizeaza avand in vedere:
a) inregistrarile primare
b) concordanta dintre fila de certificat supusa verificarii – carnetul de certificate medicale din care a fost eliberat – fisa de consultatie/foaia de observatie – documentele anexe care sustin diagnosticul – registrul de consultatie
c) recomandarile comunicate de medic bolnavului si consemnate in documentele medicale (fisa de consultatie, biletul de externare, etc.), cu privire la programul acestuia pe perioada concediului medical – datele la care pacientul trebuie sa se prezinte la control, programul tratamentelor recomandate a fi efectuate la sediul unei unitati medicale, precum si alte recomandari legate de procesul de recuperare (activitati in aer liber, activitati sportive, repaus la pat, etc)


Acest articol a fost citit de 1494 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole