close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Efectele Apei de gura

Efectele Apei de gura
Poate te intereaza si...

Apa de gura

Se acorda o atenţie tot mai mare efectelor pe care le au asupra dinţilor anumite lichide precum cafeaua, bauturile citrice sau chiar peria de dinţi. Nici apele de gura nu fac excepţie. Apele de gura conţin uleiuri esenţiale, ce includ eucalipt, timol, mentol, alcool, sorbitol. Apele de gura sunt utilizate din mai multe motive
, de la faptul ca ar albi dinţii şi pâna la efectul dezodorizant sau protecţia împotriva cariei. Exista, însa, riscuri în folosirea apelor de gura ce conţin uleiuri esenţiale?
Într-un studiu publicat recent în numarul din noiembrie/decembrie 2006 al revistei Academiei de Stomatologie Generala(AGD), autorii au evaluat apele de gura ce conţin uleiuri esenţiale, precum şi efectele lor asupra materialelor folosite în restaurarile dentare. Materialele restauratoare incluse în studiu au fost: amalgamul utilizat pentru obturaţii, ionomerii de sticla folosiţi pentru obturaţii de baza şi cimentarea lucrarilor protetice, precum şi raşinile compozite.
Autorii au expus aceste materiale la contact permanent cu ape de gura şi apa distilata timp de 10 zile. Blocurile de materiale (amalgam, CIS şi compozit) au fost aplicate pe gutiere prevazute cu 3 orificii corespunzatoare şi apoi au fost purtate de subiecţi voluntari incluşi în studiu, zilnic, timp de câte 12 ore, pe o durata de 10 zile. Pacienţii au clatit cavitatea bucala de doua ori pe zi cu o apa de gura obişnuita, iar dupa 10 zile materialele au fost demontate din gutiere şi supuse unei ample examinari. S-a evaluat rezistenţa şi aspectul materialelor testate, iar apoi rezultatele au fost analizate comparativ.
În final s-a constatat faptul ca şi utilizarea mai îndelungata a apelor de gura cu conţinut de uleiuri esenţiale au efect minim asupra rezistenţei şi caracteristicilor de suprafaţa pe care o prezinta diferitele materiale restauratoare de orice fel.
J. Anthony von Fraunhofer, liderul grupului de cercetatori afirma ca „rezultatul este unul pozitiv, din moment ce pacienţii noştri sunt tot mai circumspecţi cu privire la utilizarea zilnica a apelor de gura, îndeosebi a celor pe baza de alcool. În privinţa materialelor de obturaţie nu exista nici un risc.”
În continuare se testeaza posibilul efect al apelor de gura asupra materialelor din care se realizeaza restaurarile protetice fixe şi mobile sau aparatele ortodontice. Rezultatele urmatoare se vor publica în aceeaşi revista cât mai curând.


Acest articol a fost citit de 1824 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole