close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Durerile de spate si de gat

Durerile de spate si de gat
Poate te intereaza si...

Durerile de spate si de gat sunt subiective, deoarece exista destul de putine teste care sa ajute la diagnosticarea acestor tipuri de durere. Deci, depinde doar de dumneavoastra sa comunicati simptomatologia acestor dureri doctorului dumneavoastra.

Este foarte important sa va notati cu atentie simptomele pentru a-i putea oferi medicului o descriere cat mai buna a acestora. Astfel doctorului dumneavoastra ii va fi mai usor sa puna un diagnostic. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le notati:

Intensitatea durerii

Cat de tare va doare? Intesitatea durerii este un termen care este folosit pentru a determina cat de puternica este resimtita durerea. Daca suferiti de dureri de spate frecvente, acest parametru este probabil cel mai semnificativ pentru realizarea unui diagnostic corect.

Nivelurile de intensitate fluctueaza, deci este important sa obtineti o masurare corecta si o testare obiectiva. Doctorul poate folosi anumite chestionare sau se poate folosi de anumite tipuri de teste pentru a va ajuta sa evaluati mai bine nivelul si intensitatea durerii.

Tipul durerii

Tipul de durere pe care il resimtiti in zona gatului si in zona spatelui este un indicator asupra a ceea ce se intampla la nivelul maduvei spinarii.

De exemplu, daca aveti senzatia de arsura, senzatia ca cineva va injunghie sau daca aveti senzatia ca va trece un curent electric pe la nivelul memebrelor superioare si inferioare, se poate sa aveti un nerv spinal iritat.

Daca muschii spatelui sunt tepeni sau incordati, se poate sa simtiti durere din cauza unei leziuni sau din cauza unor probleme de postura.Acest articol a fost citit de 2858 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole