close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Durerile de cap si menopauza

Poate te intereaza si...

Durerile de cap sunt o cauza comuna pentru sindromul perimenopauzal. Unele femei pot suferi de migrene severe pentru prima data in decursul acestei perioade, sau de agravari a unor migrene de care sufereau in prealabil. Alte femei vor resimti o agravare a migrenelor cauzate de acumularea de tensiune la nivelul muschilor gatului. Indiferent daca este o migrena sau o durere de cap mai grava, acestea va pot afecta calitatea vietii pe o perioada de timp.

Durerile de cap de tip migrena

Migrenele au o cauza vasculara, fiind provocate de o dilatare a vaselor de sange intracraniene si de nervii care insotesc aceste vase de sange, eliberandu-se astfel anumite substante chimice care provoaca procese inflamatorii si durere. Aceste migrene cauzeaza o reactie a sistemului nervos simpatic, declansand reactia „figt or flight” (fuga sau lupta), cunoscuta si sub numele de raspuns simpato – adrenal. Aceasta reactie poate avea ca efecte senzatia de greata, varsatura sau poate provoca diaree.
Din moment ce migrenele sunt sensibile la schimbarile hormonale, femeile pot acuza un numar mai mare de astfel de dureri de cap in timpul unor perioade in care au loc schimbari hormonale. Dintre aceste perioade enumeram: perioada premenstruala, perioada de menopauza sau cea in care femeia este gravida. Migrenele pot avea o intensitate si o durata scurta sau va pot afecta stilul de viata pe parcursul a mai multor zile.

Realitatea

Circa 20% dintre durerile de cap de tipul migrenelor pot fi precedate de un fenomen numit „aura” sau de o schimbare de ordin senzitiv. „Aura” poate cuprinde o schimbare vizuala cum ar fi aparitia unor puncte luminoase sau de aparitia unor pete oarbe in campul dumneavoastra vizual. De asemenea puteti avea senzatia unor impunsatori ca cele provocate de ace sau bolduri in anumite parti ale corpului, sau chiar sa auziti lucruri ciudate sau sa aveti un gust ciudat in cavitatea bucala. Acest fenomen de „aura” va poate ajuta sa preveniti o migrena severa printr-o medicamentatie adecvata.
Unele femei au parte de niste semnale de avertizare, altele decat cele de tip „aura” care pot preceda cu cateva zile sau cateva ore o durere de cap. Aceste semnale de avertizare pot imbraca diverse , printre care;
-Irascibilitate
-Tristete
-Euforie
-Somnolenta
-Cascat
-Pofte alimentare


Acest articol a fost citit de 3377 vizitatori
  • Durerile de cap si menopauza
Galerie Foto [1]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole