close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Durerea de spate - Tratament

Durerea de spate - Tratament
Poate te intereaza si...

Durerea de spate reprezinta unul dintre motivele principale pentru care pacientii ajung la medic. Pacientii trebuie sa inteleaga ca durerea de spate poate trece de la sine in cateva saptamani de la debutul ei. Din pacate, durerea de spate poate fi foarte frustranta atat pentru pacienti cat si pentru doctorii curanti, deoarece nu intotdeauna se cunoaste cauza durerii, chiar daca aceasta este cronica.

Cel mai frustrant lucru in cazul durerilor de spate este faptul ca nu exista nici un tratament miraculos. Majoritatea pacientilor se recupereaza complet evitand pur si simplu sa faca efort. Unii pacienti au declarat ca simptomatologia li s-a ameliorat dupa ce au aplicat comprese calzi, gheata sau unguente la locul dureros. Daca tratamentele simple nu va ajuta sa ameliorati durerea de spate, cel mai bine este sa cereti sfatul unui medic. In functie de simptomatologie si de perioada care a trecut de la debutul durerii, doctorul va poate recomanda un plan de tratament adecvat.

Tratamentul nechirurgical

Tratamentele nechirurgicale reprezinta de obicei primul pas pentru tratarea durerilor de spate. Odihna, gheata, comprese calde, exercitii, medicamente sau alte tipuri de tratamente va pot ajuta sa scapati de durerile de spate.

Tratamente alternative

Tratamentele alternative sunt cam tot atat de populare ca si tratamentele traditionale. Cel putin in cazul durerilor de spate, ele au si cam acelasi efect. Tratamentele alternative sunt tot la fel de eficiente ca si tratamentele conventionale in tratarea durerilor de spate.

Chirurgia

Interventia chirurgicala se aplica ca metoda de tratament in cazul durerilor de spate, atunci cand nici o alta metoda de tratament nu este eficienta. Exista unele afectiuni unde este necesara interventia chirurgicala. Pentru a fi mai siguri, este necesar sa cereti sfatul medicului, deoarece acesta poate determina cel mai bine care este planul de tratament pe care trebuie sa-l urmati.


Acest articol a fost citit de 1895 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole