close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Doar 43,9% dintre Romani sunt multumiti de sanatatea lor

Doar 43,9% dintre Romani sunt multumiti de sanatatea lor
Poate te intereaza si...

Starea de sanatate nu este un factor de ingrijorare pentru romani, 43,9% dintre acestia sunt multumiti de starea lor de sanatate si 22,7% o apreciaza ca fiind buna sau foarte buna, conform studiului National Hapiness Romania.

Studiul ”National Happiness” a fost efectuat in perioada septembrie - octombrie 2012 pe un esantion national de 1.002 respondenti, populatie urbana activa (intre 18 si 64 de ani). Studiul segmenteaza populatia Romaniei in 5 categorii: Nevoiasii, in cautarea drumului, Familistii, Carieristii, Echilibratii si Implinitii.

Din aceste categorii Nevoiasii si cei in cautarea drumului se percep ca avand o stare de sanatate precara, autoevaluare bazata probabil pe lipsa bunastarii financiare precum si pe insatisfactia legata de statutul ocupational.

Persoanele din segmentele Familisti, Carieristi si Echilibrati si impliniti sunt preocupati activ de starea lor de sanatate, fiind insa nemultumiti de sistemul public de sanatate. Doar 30.3% dintre romani sunt multumiti de accesul la servicii medicale (cum ar fi doctori, spitale si clinici).
Romanii se percep ca fiind plini de energie – 48,7% declara ca in cursul ultimei saptamani (in perioada efectuarii sondajului) au avut multa sau foarte multa energie, in timp ce doar 15,7% s-au simtit fara energie.

Durerea nu este un factor care ii impiedica pe romani sa munceasca sau sa se distreze deoarece doar 10,5% dintre ei nu se pot mobiliza in mod frecvent pentru a incepe o activitate si numai 4,7% sunt impiedicati in mod frecvent de durerea fizica sa duca la capat ceea ce au de facut.
Sursa: www.dental-tribune.com

Acest articol a fost citit de 1044 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole